Az "új Nadal" néven is beharangozták Alcarazt, aki éppen a Nadal elleni madridi meccsen ünnepelte a 18. születésnapját. Akkor az izgulás rányomta a bélyegét a meccsre, de nem könnyű éppen a példaképe ellen teniszezni a pont felnőtt korba lépő embernek.

Iszonyatos támadó teniszt játszik Alcaraz garfia, nem véletlen, hogy ekkora figyelem irányul már rá és ott van a "szúnyog"Juan Carlos Ferrero is az edzői stábjában.

Tavaly februárban még kikapott Piros Zsombortól egy ITF torna fináléjában, ám augusztustól számítva begyűjtött három Challenger trófeát, Triesztben, Barcelonában majd Alicanteban és mellette egy finálét is Cordenonsban. Idén megverte ATP tornán Ruud -t, Feliciano Lopezt és például lemosta Mannarinot 6:0,6:4 a madridi Mastersen. Az itteni bemutatkozása is fénysebességűnek bizonyult, a japán Uchiyamat 6:0,6:3 -al iktatta ki 1 óra 3 perc alatt. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

Egy másik tehetség érkezik a következő körben, de neki a kemény pálya az igazi otthona és eredményekben sem tart még ott, mint Alcaraz.

Nakashima ugyan két évvel idősebb, főleg a tengerentúlon, illetve a kemény pályaborításokon érzi otthon magát. Az itteni első körös továbbjutása dícséretre méltó Hanfmann ellen, főleg, úgy, hogy a játékban nem igazán lévő Kolschreiber ellen a múlt héten egy látványos, nyerő helyzetből való visszaesést és vereséget mutatott be.

Alcaraznak megvan az a domináló játéka, amivel főleg salakon kezébe tartsa az irányítást és ezzel együtt az amerikait is.

Látva az első körös meccsét, ég benne a tűz, annak ellenére is motivált, hogy szimpla Challenger versenyről beszélünk a luzitán szomszédnál maradva, tehát félig otthon is érezheti magát. Meglepő lenne, ha ezt a feladatot nem oldaná meg Alcaraz. Sima hispán továbbjutást várhatunk!

Alcaraz, Carlos - Nakashima, Brandon: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp