A Szaúdi Professzionális Liga bajnoki címének szempontjából döntő fontosságú találkozót rendeznek a rijadi MRSOOL Parkban, ahol a bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető Al Hilal fogadja az Al Ahli Jeddah csapatát. A négy pont előnnyel vezető hazaiaknak amennyiben hozzák ezt a mostani mérkőzést, akkor a hátralévő két találkozójuk közül már elég csak az utolsó fordulóbeli, szintén hazai környezetben rendezendő találkozójukat megnyerni a címvédéshez.

Ettől függetlenül ez a mostani találkozó sem lesz sétagalopp a hazaiaknak, mert brutálisan sok meccs van a lábukban az elmúlt másfél hónapban. Szerencséjükre vendégeik is hasonló cipőben járnak, tehát a meccsek közötti regenerációból egyiküknek sem származik helyzeti előnye. Az viszont nem egy rendhagyó dolog, hogy a hazaiak pont a bajnokság végére váltottak szakvezetőt a kispadon. Úgy látszik a vezetők úgy gondolták, hogy ezzel a kerettel sokkal simábban kellett volna hoznia az eredményeket Mario Rogerio Reis Micale-nek. Munkáját május elején megköszönték és helyére José Morais-t nevezték ki. Új seprű jól seper alapon vérengzést rendeztek az Al Shabab otthonában, de a következő találkozójukon a kiesés ellen küzdő Al Batin már pontot rabolt tőlük. Igaz, ezen a találkozón a csapat legkiemelkedőbb és leggólerősebb játékosa utolsó pillanatos büntetőt hibázott. Mondhatom szerencsénkre, mert így legalább van tétje a mostani mérkőzésnek és még egész elfogadható oddsunk van rá.

Az elmúlt évek egyik leggyengébb szezonját futja a vendégcsapat, melynek itt is edzőváltás lett a vége. Április elején Laurentiu Reghecampf vette át Vladan Milojevic örökségét, de igazság szerint igazából már Ő sem tudja megmenteni a szezont. Az Al Hilallal ellentétben Ők kiesetek az ázsiai Bajnokok Ligájából, a bajnokságban már régen elszálltak, tehát különösebb motiváció nélkül fogják befejezni ezt a szezont. Legutóbb egy hosszabb vereségszériát zártak le otthon az Al Qadisiya elleni 1:0-ás győzelmükkel, de sok köszönet ebben a meccsükben sem volt, mert kiállítás miatt elveszítették védelmük egyik alappillérét Abdullah Tarmin-t.

Lehet, hogy lehetne húzni még a határon akár egy -2-es hendit is, de a játék szempontjából nekem pontra, pontokra van szükségem. ( Ez olyan "Supkás", vagy nem? :D :D ) Ezért inkább maradok a sima, de biztosnak tűnő hazai győzelemnél.

Al Hilal - Al Ahli Jeddah (KSA): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp