A 26 -szoros norvég bajnok Rosenborg BK a 90 -es évektől uralta a norvég futballt a 2010 -es évig, utána egy kis szünet és 2015 -től 2018 -ig zsinórban újabb négy aranyérem megszerzése. Az elmúlt három év kudarc volt még az ezüst sem jött össze, a tavaly a klubhoz került volt szövetségi kapitány Åge Hareidevel most szeretnének újra a trónra ülni a legutóbbi negyedik hely után.

Ehhez pedig az egyik alap a híres hazai remek statisztika, ami a Lerkendal Stadiont oroszlánbarlangá teheti megint. A bajnoki címvédő, Bodø/Glimt elleni 2-2 és a Vålerenga elleni 1-1 szintén idegenbeli pontszerzés nem rossz, mindkét ellenfél dobogó esélyes, otthon pedig sikerült már egy renomét építő kiütést is elérni 5-0 -ra tömték ki a Viking Stavangert.

Most pedig a pocsék rajtot elkapő Brann Bergen érkezik, ahol nem értik, hogy tudtak így leragadni a startnál. Három bajnoki, három vereség, sorban 3, 3, 4 kapott gól és mindössze egy szerzett. Ezzel az ajánlólevéllel kész öngyilkosság Trondheimbe menni, de nincs mese jelenésük van északon a bergenieknek. Az újabb moldei kitömés 0-4 után négy nap után nagy dolgokat nem tudott csinálni Kåre Ingebrigtsen, akit az APOEL -től hívtak tavaly haza a kispadra, maximum tűzoltást, hogy valamennyire összekapja magát a társulat.

Nem szerencsés sorsolás annyi szent, a Molde után a Rosenborghoz utazni ...

A lélektani helyzetet és az óriási formabeli különbségeket nézve itt nem tudok mást elképzelni, mint újabb bergeni blamát, hanem is öt dugót, de kettőt kap a rogyni látszó alakulat, elől pedig az önbizalomhiány megpecsételi a sorsukat a piros mezeseknek. Tippem: 2-0

Rosenborg - Brann: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp