Nem csupán selejtező meccsekre, már főtáblás mérkőzésekre is sor kerül Strasbourgban, így a program utolsó összecsapására is, amyely a Lauren Davis - Ekaterina Alexandrova lesz.

Az amerikai játékosoknak mindig nehéz az első utazás utáni európai versenyük és mivel Davis se Madridba, se Rómába nem látogatott el, így ebben az évben most esik át a "tűzkeresztségen".

Tavaly nem sikerült a portyája, akkor még Rómát is kipróbálta, de ott Juvan, majd itt Strasbourgban Ostapenko állta útját, majd a Roland Garroson is szettnyerés nélkül esett ki Siniakova ellen.

Az itteni ellenfélel sem járt túl jól, hiszen pont Alexandrova az egyik leguniverzálisabb játékos, aki nem riad vissza a melós, sok lábmunkát igénylő labdamenetektől sem, és a legnagyobb nevek életét is képes megnehezíteni, kiidegelős stílusával. Ha kell védekezik, ha kell támad és ezt ritmusváltással labdamenetek közben és tudja variálni az orosz lány.

Az ez évi előmenetele is sokkal sikeresebb, mint az amerikaié, Stuttgartban elkapta például Muchovat és Bencicet, Rómában Kostyukot is. Nagy sikerei neki sem voltak, de éppen ezért éhes is lehet az újabb győzelmekre, hiszen a TOP30 körüli helyét szeretné megszilárdítani.

Davis idén négy honfitársával mérkőzött meg salakon (ellenük 3-1 a mérleg, csak Gaufftól kapott ki) az egyetlen, montenegrói más stílusú, sokat futós ellenféltől kikapott. Ez vár majd vasárnap megint rá, a teljesen eltérő, salakra termett, amolyan "európai" salakos stílus már nem kedvez annyira Davisnak, aki inkább a gyors tenisz híve.

Eltérő stílusok találkozóján, a nagyobb repertoárral rendelkező Alexandrova győzelmét várom

Davis, Lauren - Alexandrova, Ekaterina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp