Hatalmas menekülésben a Nantes csapata és egy hazai győzelemmel fel is rakhatják az i-re a pontot. Újabb három pont ugyanis szinte biztosan a bent maradást jelentené, mivel az 1 ponttal előttük álló Brest a bajnokságért hajtó PSG-vel játszik, ahol nem sok jó néz ki a kis csapatnak.

Forma alapján 2. helyen áll a Nantes, ha az utolsó 5 meccset nézzük, hiszen berakták a váltót sport fokozatba és minden erejükkel azon vannak, hogy jövőre is az első osztályban szerepelhessenek. Ráadásul a győzelmeik nagyon magabiztosra sikeredtek, 3-4 gólokat rúgnak az utóbbi időben és esélyt sem adnak az ellenfélnek. Tény, hogy közvetlenül körülöttük lévő csapatokkal játszottak, de ezek a sima győzelmek mutatják, hogy bőven végezhettek volna ők feljebb. A Brest ponthullajtásával megnyílik az út a hazaiak előtt, ahhoz viszont szükség van a győzelemre otthon.

Az ellenfél pedig adott a győzelemhez, ugyanis fixen a 8-9. helyen zár a Montpellier és igazából nem sok mindenért kell már küzdeniük. Nyilván nem feltartott kézzel futnak majd ki a pályára, de azért nagyon sokat számít, hogy kinek mennyire fontos egy meccs. Hazai szempontból ezt tudjuk, hogy élet-halál kérdése, míg a vendégeknél közel sem.

Egymás elleni meccseken is a Nantes áll jobban, az utolsó 5 meccsükön 3 Nantes győzelem és két döntetlen született. Legutóbbi három meccsükön legalább három gólt szereztek a hazaiak és mindhárom meccsen már a szünetben is előnnyel hagyták el a pályát. Nem kérdés, kinek fontos ez a meccs nagyon, szerintem mindent meg is tesznek a hazaiak azért, hogy jövőre is a legnagyobbakkal küzdhessenek meg.

Nantes - Montpellier: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp