Minden komolyabb bajnokság befejeződik ezen a hétvégén, angolok, spanyolok, németek, olaszok, és a franciák is zárnak, aztán jön egy lélegzetvételnyi szünet, amit a válogatottak felkészülésre használnak, aztán június 11-től uccu neki, elkezdik a 2020-as Eb-t bepótolni.

Rengeteg csapat már hetek óta vegetál, több csapat viszont körömrágva várja ezt az utolsó hétvégét, mert bizony sorsok pecsételődnek meg.

A gallok bajnoksága elöl hátul és középen is érdekes, nincs meg a bajnok, a BL-indulók, nincs meg az EL-indulók kiléte, kérdéses a Konferencia liga indulás, és alul is sok a kérdés, mert rengeteg csapat eshet még ki.

Ugye a Lille ha nyer, akkor bajnok. De láttuk pl. az Atleticót is megremegni, a PSG pedig józan számítások szerint, azért becsületből a Brestet kivégzi, amivel a Brest nagy bajba kerül. A Brest ugyanis 41 pontos, pont 41 pontja van itt a Strasbourgnak és a Lorientnak is. Nem kell hozzá komolyabb matektudás, a PSG ellen a Brest nem szerez pontot, marad 41. Ha a Lorient és a Strasbourg baráti remit játszik, azaz egy-egy pontot szerez, akkor mindkettő benmarad. Mi ez, ha nem win-win szituáció. A két csapat csak azzal fog törődni, hogy 5 percként kérdezgessék az oldalvonal mellett, hogy a PSG hogy áll a Brest ellen. Én úgy számolok, hogy a PSG simán nyer, e két csapat ekkor megnyugszik, baráti labdatologatást látunk a pályán, ilyen Szenegál-Japán féle végjátékot, talán ott volt olyan, hogy a japánok tili-toliztak, ez ellenfél meg nézte. Ezek nem fogják bántani egymást, egy jó kis baráti remivel mindkettő bennragad, ha a PSG nyer, márpedig miért ne nyerne.

Strasbourg - Lorient: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp