Elérkeztünk a Grand Slam torna előtti utolsó lehetőséghez a pontszerzésre és a formába kerülésre. A Strasbourgban rendezett női tornán a Venus Williams – Sorana Cirstea találkozót néztem ki. Eddig háromszor csaptak össze és mostanáig csak az amerikai győzedelmeskedett,de ezek kemény pályás meccsek voltak.

Sokakban felmerülhet a kérdés hogy Venus miért játszik még mindig?Valószínű,hogy imádja a teniszt hiszen más okot nehéz lenne találni. Folyamatosan a vereségek gyűlnek a neve mellett már két éve. Egy egy győzelem már óriási sikernek számít részéről. Nem akarom bántani,de sok értelme eredményesség szempontjából már nincs a pályafutásának. A formára is nehéz fogni,mert ilyen korban már sok esély nincs,hogy erőre kapjon. A jelenlegi mérkőzésre visszakanyarodva a salak mindig a leggyengébb borítása volt az amerikainak. Két éve meccset sem tudott nyerni ezen a borításon. Mostani ellenfele és közte tíz év korkülönbség van. Salakon pláne rettentően sokat nyom a latban. Esetleg ha ezen nevelkedtél és rutinból megoldod a szituációkat akkor eltüntethető ez az űr. Azonban itt nem erről van szó,mert Venus idős erre a borításra,nem mozog otthonosan a szemcsés felületen és formán kívül van. Cirsteára adott szorzó még sértő is lehet rá nézve.

A román lánynak sem a salak a legerősebb borítása,de a stílusa és a mozgékonysága adott a vörös borításhoz ezért gyakran játszik ezen a felületen. Ráadásul idén legnagyobb salakos sikerét aratta azzal,hogy megnyerte az isztanbuli tornát. Még az a vád sem érheti,hogy komolyabb név nem szerepelt a tornán(sok kisebb tornán érheti vád az esetleges győztest),mert elég veretes névsora volt elég csak a döntős ellenfelére gondolni nevezetesen Mertensre. Ezt követően csak Madridban láthattuk,de ott már az első körben elvérzett. A jelenlegi tornán való részvétel szerintem azzal indokolható,hogy ne hideg kézzel érkezzen a francia fővárosba és már az első fordulóban nagy pofonba szaladjon bele. Ezért egy két találkozót biztos nyerni szeretne.

Cirstea élete egyik legjobb salakos idény mérlegével kipihenten mérheti össze tudását a mostanra megfáradt és nyeretlen Venussal. Számomra egyértelmű román győzelem prognosztizálható.

Williams, Venus - Cirstea, Sorana: Játék hendikeppel - Hendikep tipp