A Roland Garros előtt egy héttel uruguayi - argentin ütközet a belgrádi ATP Tornán.

Federico Coria próbál visszatalálni a két évvel ezelőtti formájához, amikor rendre Challenger torna finálékat játszott. Idén nem kicsit döcög a szekér, Európába átutazván pedig egy-egy nyert meccsnél több nem is jut neki. Mióta Szardínián megkezdte az öreg kontinensen a turnéját 4-7 -es mutatóval áll. Az itteni bemutatkozása sem sikerült veretesre, a hazaiak 18 éves szabadkártyása, az 1512. Marko Topo ellen is szettvesztéssel kezdett és csak szép lassan tudta felőrölni a jóval gyengébb ellenfelét.

Pablo Cuevast nem kell bemutatni, a tenisz csínját-binját ismeri, sőt többet is. Neki is volt hullámvölgye, de pont most a legjobbkor kezd ráérezni megint a teniszre. A múlt héten Genfben elődöntőig menetelt, főleg Opelka és Dimitrov két szettes elverése érdemel említést.

Az itteni első körös győzelme pedig azt igazolja, hogy ezt a tornát is komolyan veszi, ha meg komolyan veszi, akkor a valós tudásoknak ki kell jönniük, ami uruguayi sikert vetít előre.

Kecmanovic ellen is erőlködés nélküli, sima két szettes, breakelt felvonásos diadalt hozott, 6:3,6:2 -vel, pedig az irodák underdogként kezelték a derék Pablot.

Most már egyértelmű favorit. Egymás elleni mérlegükből is meríthet Cuevas, eddig kettőből kettőt nyert Coria ellen. A jelenlegi felfeléivelő uruguayi forma pedig azt mondatja velem, hogy a gyenge formát mutató és két éve még doppinggyanúba is keveredő argentín ellenfelén is felülkerekedik a keddi napon a klasszis uruguayi.

Coria, Federico - Cuevas, Pablo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp