A héten megkezdődött a Roland Garros selejtezőinek küzdelmei. Az elődöntőben csap össze Babos Tímea és Ana Konjuh. A két lány már találkozott egymással kétszer is amelyet mindkét alkalom Timi nyert meg. Ezek az összecsapások viszont évekkel ezelőtt voltak.

A két lány hasonló testfelépítésű elég masszív mind a kettő valamint arcvonásaik is nagyon egyformák akár testvérek is lehetnének. A legerősebb borításuk a kemény pálya ebben sincs különbség. A legnagyobb és lényeges differencia a formájukban van.

A horvát lány élete legjobb salakos szereplését produkálta a múlt héten ahol egészen a selejtezőből indulva jutott el a döntőig. Olyan neveket győzött le a vörös borításon,mint Podoroska vagy az új tehetség Osorio Serrano. Aki két ilyen salak specialistát legyőzött annak nagy problémája nem lehet a szemcsés felületen. Rendkívül gyors kemény tenyereseivel veszi át a kezdeményezést a labdamenetek során. Agresszív stílusa van ahol sokszor az ellensége inkább saját maga mint a másik oldalon lévő játékos. A múlt heti döntőt feladta a horvát lány,de ez inkább taktikai lépés volt szerintem mintsem komoly sérülés állna a háttérben,mert a selejtező első körét gond nélkül vette.

Hazánk játékosa köztudottan utálja a salakot. Ráadásul most még a koronavírust is elkapta így csonka salak szezonos felkészülése volt Timinek. Nem véletlen,hogy nem a favoritja a szemcsés borítás hiszen sokat kell mozogni és ritkán lehet abszolút pontokkal nyerni. Babos pedig sajnos a lustább játékosok közé tartozik. Amennyiben ez nem lenne elég indok a vereségre,tragikus formában van már vagy 2 éve. Bármilyen jött ment teniszező is képes olykor megalázó módon kikapni. A keddi mérkőzést leszámítva az elmúlt 8 salakos mérkőzésből egyet sikerült megnyernie. Nevezetesen Gatto-Monticonet ami valljuk meg sokaknak nem mond semmit ami nem is csoda.

A jelenlegi formák és az első körös mérkőzések alapján ahol Babos csak kínkeservesen nyerte meg a találkozót egy ismeretlen kínai ellen,míg a másik oldalon Konjuh könnyedén jutott túl az ellenfelén .Szerintem nem vitás,hogy súlyos vereségre számíthat Timi.

Babos, Timea - Konjuh, Ana: Szett hendikeppel - Hendikep tipp