Lorenzo Sonego a római Mastersen elért elődöntője után pihenten érkezik a Roland Garrost megelőző utolsó tornára. Itt megteheti az utolsó simításokat, finomhangolásokat is. Az olasz az a játékos, aki nem szokott spórolni ezeken a tornákon az előző évekből is van példa amikor tövig nyomta a gázt és az nem ment a sikeres GS szereplés rovására sem.

Ellenfele az amerikai színeket képviselő Sebastian Korda, ki ne emlékezne édesapjára, aki még a cseheknek szerzett sok örömet.

Nagy potenciál van a jó felépítésű Sebastianban sem, ám taktikailag még nem olyan kiforrrott a játéka, sőt salakon még nem rendelkezik olyan játékkal amivel a legjobb salak menőket megszorítsa.

A múlt hétről egy másik olasszal, a tini Musettivel is megmérkőzött, az egy nagyon jó erőfelmérő volt, hogy hol is tart az amerikai. Musetti nem volt kellően éles, de így is sikerült a rakkolósabb, munkás teniszét ráerőltetnie Kordára, végül megtört az amerikai és három szettes vereséget szenvedett.

Sonego is fiatal, de jóval kiforrottab tenisze van, az elmúlt 3 év rutinszerzése még jobb teljesítményt hozott ki belőle. Bombaformában van ki kell mondani, a legnagyobbakra is veszélyes, ezt láthattuk Djokovic ellen is.

Parmaban sem azért utazott el, hogy egy nyertes mérkőzés, sikerélmény nélkül utazzon a francia fővárosba.

Korda Madridban a még ifjoncabb Cazeauxtól is képes volt kikapni és igazán nagy névvel nem is találkozott a szemcsés borításon. Most ez is egy nagyon jó erőfelmérő lesz a részéről.

Véleményem szerint csak egy picit nehezítheti meg majd Sonego dolgát, de az olasz sikerében biztos vagyok!

Sonego, Lorenzo - Korda, Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp