A két hölgy korábban még nem találkozott, most pedig a Garros első körében van esélyük bemutatkozniuk egymásnak. Noha Trevisan sem egy klasszikus salakmenő, de ami nekem elsőre szemet szúrt, az az, hogy Van Uyvanck 2020-2021-es naptári évben összesen 10 salakos meccset játszott, amiből csupán kettőt tudott megnyerni (2-8-as mutató). Ezzel szemben Trevisan 22 mérkőzést játszott a szemcsés borításon, melyből 13 győzelmet gyűjtött (13-9-es mutató). Nem mellékes infó, hogy a győzelmei nagy részét épp a tavalyi Garros-on gyűjtötte... a kvalis meccsekkel együtt 7 meccset húzott itt be, egészen a negyeddöntőig menetelve ezzel. Nem kisebb neveket búcsúztatva, mint Gauff, Bertens vagy épp Sakkari... a végállomást pedig a későbbi győztes, Iga Swiatek jelentette neki... Tehát védendő pontjai is vannak bőven...

Uytvanck teljesen formán kívül, 8 idei meccséből csupán kettőt tudott behúzni, két elsőkörös, kemény pályás siker... Meglepne, ha itt a Garroson hirtelen előrukkolna valami extra játékkal... Az aktuális formája mellett a múltja is arra sarkallja az embert, hogy salakon inkább ellene fogadjon... Az a néhány kisebb torna, amiket karrierje során behúzott, egy kivétellel (ITF Chiasso) mind kemény pályás torna volt.

Alapvetően nem lep meg, hogy Uytvanck a favorit, korábbi eredményei alapján ez reális... bár az utóbbi időszak salakos szereplése részéről nem egy sikersztori... Én épp ezt akarom meglovagolni... nagy (női szinten legalábbis) ütőereje itt kevésbé tud majd érvényesülni, míg Trevisan mozgékonysága hasznos lehet ezen a borításon. Én ide meglepetést várok ma.

Van Uytvanck, Alison - Trevisan, Martina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp