A Roland Garros 2. fordulójában érdekes mérkőzésre van kilátás nevezetesen a Filip Krajinovic és John Isner összecsapásra. Két elég hórihorgas játékosról beszélünk akiknek a gyorsabb borítás a valódi erősségük. Eddig egy alkalommal találkoztak,de az kemény pályán és már 4 éve volt ezért ebből következtetéseket felesleges lenne levonni.

A szerb szeret salakon játszani annak ellenére,hogy komolyabb eredményt nem igazán tud felmutatni ezen a borításon. A legnagyobb sikere a budapesti torna döntő volt még tavalyelőtt. Az idei szezonja elég pocsékul sikerült azt meg kell hagyni. Monacóban és Belgrádban nyert két-két meccset,de a világranglistán top 70-ben lévő játékost egyet sem vert meg ez idő alatt. A legváratlanabb kellemes meglepetését itt aratta talán azzal,hogy Marterert ennyire simán verte. Erre szerintem kevesen számítottak.

Az öreg veterán John-t már sokan leírták nem feltétlen ok nélkül hiszen már a 36. élet évét tapossa az amerikai. A tavalyi évben jóformán nem hagyta el az amerikai kontinenst. Idén is csak otthon próbálkozott,de szégyenre nem igazán volt oka. Ha megnézzük milyen nevek búcsúztatták őt a tornákról,mint Korda,Auger,Tsitspas vagy Bautista egyik esetben sem mondhatjuk azt hogy ciki lenne. Szokásához híven kevés salak meccset vállal hiszen egyrészt a leggyengébb borítása másrészt a korban is benne van. A madridi tornát idén sem hagyta ki hiszen a leggyorsabb salakos verseny a Touron. Ahol óriás teljesítményt nyújtva egészen a negyeddöntőig menetelt. Ezen mérkőzéseken aratott sikerek egyértelműen a rutinnak köszönhetőek. A kulcs helyzetekben maximális fókusszal tudta maga javára fordítani a találkozókat,az energiáit szinte csak ezen momentumokra tartogatva.

Erre bizony most is nagy szükség lesz hiszen három nyert szettig zajlanak a meccsek. Krajinovic nem egy salak huszár ő is a nagy adogatásokra fog operálni ahogy Isner is. Ez mindenképp az amerikai malmára hajtja a vizet,az energia menedzsment szempontjából számára kiváló ellenfél a szerb. Filip nem egy stabil játékos ráadásul elég gyenge formában van ezért hiába tartják néhol esélyesebbnek könnyen kikaphat hiába játszik és játszott többet salakon a szezont és a pályafutását nézve. Számomra nagy meglepetés lenne ha bármelyik oldal tükörsima győzelmet aratna a jelenlegi erőviszonyok fényében.

Krajinovic, Filip - Isner, John: Szettek száma - Felett/alatt tipp