A 2021-es jéghoki világbajnokság hozott pár meglepetést, mind pozitív, mind negatív irányba. Talán akik csak felületesen követik a jéghokit is tudják, hogy Kanada a sportágban a non plus ultra, kicsit ilyen sztereotípia, mint az, hogy minden feketebőrű amerikai jól kosarazik, vagy hogy minden brazil jól focizik.

Viszont az is bebizonyosodott, hogy azért ha innen-onnan próbasdzerűen kivesznek 20-22 játékost, és azt mondják nekik, hogy ti egy csapat vagytok, attól még nem lesznek csapat. Még az alap mozgások sem jöttek egyszerűen, egyből belenéztek egy Lettország elleni zakóva, 6 harmad kellett az első kanadai gólhoz, szóval ahogy a mondás tartja, szenvedtek Comtois-ék, mint malac a jégen. Lettország elleni zakót még kettő követte (Németország és USA), de a 7. meccsen a finnek is elverték a Juharleveles csapatot. 3-4-es mérleg, elég ocsmány. A németek és a lettek sportszerűen nem bundázták ikszre meccsüket, és a német sikerrel továbbvitték Kanadát. De miért ne vitték volna, most senki sem fél Kanadától.

Az orosz együttes eddig egységes, ütőképes, hatékony és eredményes. Tényleg a lehetőségekhez képest ez a válogatott tűnik már nevek alapján is a legjobbnak, de játék alapján is ezt kell mondani. A Szlovákia elleni kisiklás ellenére csoportelső lett az orosz csapat, a 7. Fehéroroszország elleni meccsét gyakorlatilag lepihente a Red Machine. Orlov és Tarasenko még az NHL Play offból való kiesés után csatlakozott a kerethez, szóval az oroszok komolyan gondolják, hogy vb-t nyernek. Valamiért az oddsmesterek rendre jó kis vaskos szorzót adnak Kanada aktuális ellenfelére, de ez a Kanada most jóindulattal középcsapat itt a vb-n tudást tekintve. Én még egy DNB-vel 'biztosítom' az orosz sikert, ha ez a Kanada legyőzi az oroszokat, meg is érdemli a továbbjutást. Ám ha reálisan nézzük, és nem lesz valami nagy mákja Kanadának, meg őrült balszerencséje mondjuk az oroszoknak, akkor ez egy 4-1 körüli végeredmény az oroszok javára.

Oroszország - Kanada: Döntetlen esetén a tét visszajár - Rendes játékidő - Mérkőzés tipp