Nagyot fordult a világ az elmúlt években. Románia az elmúlt két évtizedben rendre ott volt a kontinensviadal seregszemléin, a 2016 -os EB -én is tiszteletüket tették, ahol végre mi is felfértünk a legjobbak közé. Mostanra pedig ott tartunk, hogy Magyarország kint van, Románia pedig pironkodhat (mi megvertük egy nagy fordítással Izlandot, ők kikaptak Izlandon), hogy egy részben hazai rendezésű EB -én Bukarestben csak a macedón, osztrák, ukrán legjobbaknak tapsolhatnak ...

Az élet így sem áll meg, barátságos felkészülési mérkőzésen Mirel Radoi együttese egy kaukázusi nemzeti tizenegyet fogad Ploiestiben.

Grúzia egy picit közelebb is volt a fantasztikus EB részvétel kiharcolásához, mint Románia, ők otthon Tbilisziben a sorsdöntő utolsó ütközetben maradtak alul Pandevéknek köszönhetően. Weis szlovák kapitány ment is és a VB-selejtezőkre már az edzői karrierbe fogó Willy Sagnol vette át az együttest.

Grúzia idegenben rendszeresen gyenge eredményeket produkált, de Sagnol már láthatóan csepegtetett egy kis bátorságot Lasa Dvaliékba. Svédországban csak 0-1 -re kaptak ki, Görögországban pedig egy bravúros pontszerzést mutattak be 1-1 formájában.

Románia bár kétségkívül nincs a topon, ezeket a barátságos felmérőket nem szokták elbukni. A közelmúltban a hasonló játékerejű fehéroroszokat 5-3 -ra verték barátságos meccsen, a VB selejtezők nyitányán pedig 3-2 -re az utána a németeket idegenben is megtréfáló macedónokat.

Ez a góldús kavalkád kissé új irányt mutat a románoknál ...

Mindent egybevetve Románia odahaza képes az ilyen meccseket hozni, annak ellenére, hogy a grúzok látványosan feljavultak a francia exvédő irányítása mellett. Minimális román győzelmet, rosszabb esetben pontosztozkodást várok.

Románia - Grúzia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp