Diego Schwartzman okozta a 2020 -as RG -én a meglepetést azzal, hogy egészen az elődöntőig menetelt. A csonka tavalyi tenisz szezonban remekül készült fel az rendhagyó őszi rendezésű RG -re, Rómából döntős szereplés után érkezett, belőtt állapotban és a francia fővárosban be is érett a munka gyümölcse. Ebben az évben teljesen más arcát mutatja a mélynövésű gaucho fiú. Ugyan március elején odahaza Buenos Airesben még megnyerte a kötelező "házi tornát", ám azóta nem nagyon akadt sikerélménye, látványosan szenved. A Masterseken is könnyű első körös búcsúk. Madridban Karatsev három felvonásban, Rómában Auger Aliassime már-már megalázó dominancia mellett 6:3,6:1 -re verte Schwartzit, pedig a kanadai is keresi a valós arcát.

Még a Lyoni felvezetőn a karrierjéből kifelefutó Gasquet is "belerúgott" egyet 6:3,7:5 -tel.

A sorsolás kegyes volt hozzá, az utóbbi években ütőt is alíg fogó tajpei Lu -t kapta, aki csak korábbi sikerei okán adott védettségének köszönheti a szereplését. Nos Schwartzman ellene is képes volt belemenni break odaadásokba, ami egy erősebb ellenféllel szemben vészjóslóan hangzik.

Aljaz Bedene magához képest remekül szerepel, ráadásul amolyan mumusa is Schwartzmannak. Eddigi történelmük 4-1 -es szlovén dominanciát mutat, ráadásul ebből kettő Buenos Airesben slaakon történt a közelmúltban. 2018 -ban két szettben nyert Aljaz, majd egy évre rá szoros három szettesben tudott visszavágni az argentin.

Ami biztos, hogy most sem lesz könnyű feladata Schwartzmannak, pláne látva a formabeli különbségeket. Egy hosszabb ütközet vár mindkét félre, elnyújtott végjátékú felvonások minimum 4, de erősen benne van az 5 szett lehetősége is.

Schwartzman, Diego Sebastian - Bedene, A: Játékok száma - Felett/alatt tipp