Tavaly berobbant a női mezőnybe a lengyel mikor szettveszteség nélkül tudta úgy megnyerni a semmiből a Garrost hogy kiemelt sem volt. Elképesztő eredmény volt és nagyon megindult a szekere hiszen azóta is ellenállhatatlan formában teniszezik. Serenat idéző bombaerős labdákkal sorozza az ellenfeleket az alapvonalról emellett magasságából adódóan jól adogat és jól is mozog. Nem nagyon látni gyenge pontot a játékában, ha ehhez még egy komolyabb rutin is társul majd (hiszen még csak 20 éves) akkor akár később világelső is lehet.. A felvezetőtornát mondani sem kell simán megnyerte egyetlen egy szett veszteséggel, a döntőben viszont megalázó 6:0 6:0-ás verést mért Pliskovara. Itt az első fordulóban is nagyon könnyeden teniszezett, az első szett 6:0-ja után a második szett 3:1-es állásánál kicsit már elhitte hogy megvan a meccs és nehézzé tette a játszmát de végül alig másfél óra alatt végzett. Nagyon könnyed meccs várhat rá ma is hiszen Peterson messze nem egy top játékos a női mezőnyben.

Az első fordulóban ráadásul két tiebreakes, közel három órás csatában tudott meglepetésre nyerni Selby Rogers ellen. Az ilyen nehezen kiszenvedett underdogként megnyert meccsek után szoktak sok esetben beleszaladni egy irgalmatlan verésbe az ilyen közepesnek nevezhető playerek. Főleg hogy az egyik legnagyobb esélyessel, a legjobb formában levő nehézbombázóval találkozik Peterson.

Egymás ellen még nem játszottak eddig a svéd örömére, ma viszont legörbül a szája az fix. Szettenként 3-3 gamet minimum közé tesz a lengyel!

Tipp: 2-6 2-6

Peterson, Rebecca - Swiatek, Iga: Játékok száma - Felett/alatt tipp