Serena Williams teljesített két fordulót két román ellenfelén túllépve, de amit a salakra tett az nem volt túl bíztató. Rengetegszer hagyta magát lebrékelni, volt, hogy előnyről engedte vissza ellenfeleit, volt, hogy hátrányból tudott visszabreakelve visszakapaszkodni. Se Begu se Buzarnescu sem volt csúcsformában és így tudták megszorongatni az amerikait.

Most pedig egy igen domináns, szintén keményen ütő, az ellenfelet nyomás alá helyező hinfitárs Danielle Collins jön Serenanak.

Collins több, mint kellemetlen ellenfél, minden borításra képes a stílusát felvinni, ellentétben Serenával, aki látványosan szenved, ha szemécsen kell csúszkálnia.

Collins egy három szettes Wang elleni vártnál nehezebb sikerre melegített, de a Kerbert simán kiütő Kalininat már oktatta és 6:0,6:2 -vel küldte haza Ukrajnába. Ez az eredmény is mutatja, hogy egy ráerőltető stílussal, hogy lehet az ellenfelet teljesen megtörni, ami persze Kerber védekezősebb stílussal nem sikerülhetett Kalinia ellen.

Serena Rómában és Parmaban is botladozott, csupán az ITF szinted Pigatot tudta legyőzni. Podoroska és Siniakova is két-két szettben keserítette. A már említett román ellenfelei is megszorították, de ők nem helyezték nyomás alá Serenat, inkább az amerikai temérdek hibája hozta szorossá a csatározásokat.

Nos Collins stílusa biztosan nem ízlik majd Serenanak és ha a fele is megmarad a hibaszázalékából a Graf csúcsára görcsösen hajtó tengerentúlinak, akkor kizártnak tartom, hogy Collins ne tudja minimálisan megszorongatni Serena nyakát. Titkon még nagyobb sikerre is várományosnak tartom Collinst.

Williams, Serena - Collins, Danielle: Játék hendikeppel - Hendikep tipp