Fabio Fogninit egy szett erejéig sikerült most megszorongatnia Fucsovics Marcinak, többre nem futotta. Fejben fura ezt leírni, de teljesen felőrölte az olasz a mi fiunkat, a második és a harmadik szettben a tanácstalanságot lehetett érezni marcin.

Fognini haladt Marcival az úton, fej-fej mellett, kitartóan nagy meneteket játszottak. Az első szettben break előnybe került Fucsó és 40:15 volt az adogatásában onnan hozta vissza Fabio 4:4 -re és a kiélezett első szett tiet is 8:6 -ra behúzva. Mindezek Fognini mentális fittségére is utalnak, megint a szebb napjai várhatnak rá az idei Roland Garroson.

A következő ellenfélről ráadásul szép emlékei vannak, hiszen ugyanitt két éve, 2019 -ben sikerült elkapnia 3-1 -es szett leosztással. Az összmérleget tekintve is 5-3 a taljánnak, a közelmúltbeli két salakosukat is ő nyerte, ha a GS meccseket nézzük, akkor az említett két évvel ezelőtti RG győzelem mellett még Wimbledonban is az olasz jött ki jól a meccsükből.

Fognini két 16 közötti szerepléssel bír a legnagyobb salakos seregszemlén, míg Delbonis eddig rendre elvérzett az első és második fordulókban, tehát az idei az eddigi legjobb szereplése.

Fognini viszonylag pihenten, szettveszteség nélkül érkezik a harmadik körre, míg Delbonis, egy sima négy szettes Albot verés után Andujarral ment bele egy kis "vérfürdőbe" öt szettes majd három és fél órás csatában.

Igaz, hogy az argentin magasra pörgetett ütései nehezen kezelhetők és teljesen más teniszt igényelne a háló túloldaláról is, de Fognini már többször is bebizonyította, hogy nem jön zavarba ezektől a megoldásoktól. Mindemellett a nagyobb rutin és sikeresebb RG tapasztalat is mellette szól. Tippem: 3-1 -es olasz továbbjutás

Fognini, Fabio - Delbonis, Federico: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp