A Roland Garroson a legjobb 16 közé kerülés a tét ahol az általam kiszemelt mérkőzés a Carlos Alcaraz - Jan-Lennard Struff találkozó.

A német kedvenc borítása a salak ennek ellenére az eredményei és a fizikai paraméterei is egyértelmű kemény pályás játékosnak prognosztizálnánk. A szemcsés borításos szezonja nagyon gyengére sikeredett. A müncheni tornán szépen menetelt,de ezt leszámítva kínos vereségek állnak a neve mellett. Hiszen Poprin és Paul ellen még szettet sem tudott nyerni. Az első fordulóban rendkívül ihletett állapotban teniszezett a Rublevvel vívott csata során. Így értelemszerűen azért nem fog és nem is képes egy torna alatt végig így játszani. A második kanyarban Bagnis ellen három játszmában továbbment azért ezt a sikert helyén kell kezelni,mert az argentin 100-on kívülről érkezett meg a Garrosra még ha salak specialistáról is beszélünk.

Ellenfele a Tour egyik nagy felfedezettje Alcaraz aki fiatal kora ellenére már több Challenger torna győzelemmel büszkélkedhet. A szint pedig azért challenger,mert mindössze 18 éves a spanyol srác,de az mindenkinek feltűnhet,hogy ez csak egy lépcsőfok az ő karrierjében. A legjobbak küszöbén van már Carlos,salakon pedig már most számolni kell vele. Selejtezőkkel együtt már 5 meccset játszott és ebből mindössze 1 szettet veszített el. A grúz ellen sem nyomta agyon a teher,mert felszabadultan és magabiztosan teniszezett. Nem láttam rajta,hogy megijedt volna az adandó lehetőségtől és az eredmények is alátámasztanak hiszen könnyedén nyert.

Struff nagy adogató,de Bashilasvili sem épp a pihe szerváiról híres amelyeket könnyedén lereagálta a spanyol. Hasonló stílusú lesz a német is ezért bízom a győzelmében,mert nem megoldhatatlan probléma számára az ilyen karakterű ellenfél. A hosszú labdamenetek a spanyol malmára hajtják a vizet. A német nem az a kaliber akitől félnivalója van Alcaraznak.

Alcaraz, Carlos - Struff, Jan-Lennard: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp