A Roland Garroson a legjobb 16 közé kerülés a tét ahol két amerikai lány néz egymással farkasszemet nevezetesen Sofia Kenin és Jessica Pegula.Egymás elleni mérlegüket tekintve 3-1 Jessica javára. Az utolsó összecsapást viszont Sofia nyerte ezért biztosak lehetünk benne,hogy óriási bizonyítási vágy fűti az idősebbik lányt.

Sofia számára a tavalyi év szenzációsan sikerült, egy Grand Slam trófea és egy Grand Slam döntőt is gyűjtött a tarsolyába. Idén azonban ennek nyomát sem látjuk. Kicsit egy jóllakott ember látványát nyújtja a pályán látott mutatott teljesítménye alapján. A salak szezonja teljesen nulla volt egészen a Garrosig aminek a hátrány most ki fog ütközni. Hiszen három salakos meccsből három vereség egyértelműen borzasztó formát jelez. Tavaly sem volt erős a felvezetése Párizsig,de mindig nem lehet így megérkezni és még sikeresnek is lenni a szemcsés borításon még a női mezőnyben sem.

Ellenfele Jessica viszont amerikai létére megsüvegelendő eredmény listával érkezett ide. Salak specialistákkal nem hozta össze a sors a szezonban,de mind kiemelkedő játékosokkal játszott akik közül jó néhányat legyőzött. Elég ha csak az élete salak szezonját futó Cirsteára gondolunk akit könnyű szerrel legyőzött Madridban.

Komoly ellenfélel egyikük sem találkozott ezért messzemenő következtetést ebből nem lehet leszűrni,mert Kenin ugyan legyőzte Ostapenkot,de mióta Garrost nyert a lett azóta a karrierje csak lefelé ível.

A salak szezon és az idei év összességében egyértelműen Jessicának sikerült jobban és ezt a formabeli különbséget szerintem érvényesíteni is tudja. Ráadásul két honfitárs küzdelme mindig extra motivációt jelent.

Kenin, Sofia - Pegula, Jessica: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp