A Roland Garroson a legjobb nyolcba kerülés a tét ahol Sloane Stephens és Barbora Krejcikova csap össze. Már első ránézésre komoly eltérés van a két játékos között hiszen az amerikai kemény pályán nevelkedett. Míg a cseh lány legerősebb borítása a salak.

Sloanennak szép sikerei vannak salakon azért ezt nem szabad elvitatni tőle. Az utóbbi 1 éve viszont katasztrofálisan sikerült. A Garros előtt Parmában sikerült három meccset nyernie,de ettől szerintem senkit nem győzött meg,hogy remek formában lenne. A szezonban Zidansek volt egyedül salakos játékos akitől a vereség kalkulálható volt, a többiektől elszenvedett zakó azért is fájó,mert messze állnak a szemcsés felülettől, ennek ellenére nem sok esélye volt,hogy másképp alakuljanak ezek a találkozók. Párizsban az első körben Suarez Navarro majdnem meglepte és kiejtette, szegénytől pedig az is egy csoda,hogy játszhatott egyáltalán az ismert körülményei okán. Muchova pedig gyermeteg hibákat követett el és a rengeteg ki nem kényszerített hibákkal hozzásegítette az a amerikait a győzelemhez.

Krejcikova már fiatalabb korában Grand Slam bajnoki címet szerzett itt a Garroson még ha párosról is beszélünk. A salak szezon forma időzítése kitűnően sikerült bár a szezon első felében Badosa és Swiatek verte ki akik valószínű a végső győzelemre a két legesélyesebb jelölt ezért ezeket a vereségeket nevetséges lenne felróni neki. Párizsra egy torna győzelemmel hangolt. Ez a kellő magabiztosság amihez a tornagyőzelem hozzásegítette biztos vagyok benne,hogy sokat segítette neki eddig is. Elég ha a Piliskova ellen a sírból visszahozott győzelemre gondolni ahol szett és break hátrányban volt.

Az első adogatásaiból szenzációsan százalékban szerzi a pontokat Barbora és Svitolina ellen szórta a nyerőket. Az ellenfél hibáiból nem élhet meg minden meccsen az amerikai. Véleményem szerint ha Krejcikova érvényesíti az akaratát megnyeri a találkozót. Ráadásul mérkőzésről mérkőzésre jobban játszik ezért sok babér nem fog teremni Stephens számára.

Stephens, Sloane - Krejcikova, Barbora: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp