Sosem könnyű áttérni egy új borításra, ezt már tapasztalhattuk. Shapovalov harmadszorra teszi tiszteletét a stuttgarti tornán, eddigi két salak utáni produkciója kudarcba fulladt. Három éve Gunneswaran, két éve Struff intett korai búcsút számára. Nem véletlen ez a tendencia, hiába számít a kanadai is jó füves pályás játékosnak.

Ráadásul most egy igen tapasztalt, füves tekintetbe vett, igazi professzort kapott Shapovalov Feliciano Lopez személyében.

A spanyol már nagyon kifelé megy a korból és a teniszből is egyaránt, szeptemberben tölti be a 40. életévét, már tornaigazgatóként Madridban is tevékenykedik, egyre kevésbé a tenisznek jut főszerep.

Ám mikor beköszönt a füves szezon akkor neki eljön a kánaán. Az elmúlt évekből rendre emlékezhetünk a Queensi meneteléseire, erősen pozitív mutatókat produkált. Nagy adogatásai nyesett ütései, szerva-röpte játékai nagyon sok gondot okoznak az ellenfeleknek a legtöbbjük nem tudja kezelni ezt a régi jegyeket erősen magába foglaló stílust.

Az idei bemutatkozása is könnyedre sikeredett, az ausztrál Popyrint, aki szintén remek, fiatal magas játékos, könnyed két breakelt 6-4 -e szettben iktatott ki és küldött haza.

Shapovalov mérkőzés nélkül egyből Lopez tálcjára kerülhet. Még nincs kellően játékban, hogy erre a rendkívül kellemetlen stílusra válaszolni tudjon játékával, pár meccs után a füvesen eltöltve reálisabb esélyei lennének.

Nálam egyértelműen favorit az ibériai "füves professzor", aki minden évben bizonyítja a rátermettségét és azt, hogy ha füves teniszről van szó, akkor még mindig ott a helye a legjobbak között. Az oddsok a kanadait jelöik favoritnak, nálam ez mind fordítva van, spanyol továbbjutást várok.

Shapovalov, Denis - Lopez, Feliciano: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp