A tavalyi döntő visszavágójára idén már az elődöntőben kerül sor, klasszikus párosítás, ez lesz a kettejük 58. mérkőzése, jelenleg még egy győzelemmel Djokovic vezeti az egymás elleni párosítást.

Nem vagyok Djoko fan, de olyan szinten van leírva, hogy azért ennyire nálam nem egyértelmű a Nadal győzelem, 1,44 hogy szettet nyer egy Grand Slamen, az a bárhol bárki ellen kategória. Felállt már 2:0-ás hátrányból Musetti ellen, és Berrettini ellen is egy elég kemény meccset tolt, egyáltalán nincs elkényelmesedve, ami jó jel Nadal előtt. Ivanisevic kezébe vette Djoko szerváját, az egész torna alatt háromszor veszítette el az adogatását, szórja az ászokat, sok olcsó pont jön a nagy elsőkből, és emellett full koncentrációval játszik, ilyenkor azért nehéz simán verni. Berrettini ellen a harmadik szettben a tiebreakig három ki nem kényszerített hibája volt, ilyen játékkal Nadal ellen is bőven lehet esélye.

Nadal gyakorlatilag besétált az elődöntőbe idén is, különösebb akadályt nem jelentett senki, Schwartzman lopott tőle egy szettet de ennyivel volt ennyi. Mondjuk a névsor sem volt túl veretős, Sinner talán pár év múlva veszélyes lehet rá három nyert szettben, de a többit fél lábon is veri. Azért egy Grand Slam meccs a férfiaknál baromi hosszú, a három szett alatt bizony benne vannak a hullámvölgyek, többször is a szettért adogattak ellene, egy Djoko kaliberű játékos az ilyet már kihasználja. Nadal adogatásai sokkal sebezhetőbbek, a Garroson lejátszott öt meccs mindegyikén legalább egyszer bukta a szerváját

Nem hiszem, hogy túl sok újat tudnak mutatni egymásnak, nálam ez a meccs alapból 1:1-ről indul, simán benne van egy olyan maratoni GS elődöntő, mint 2018-ban Wimbledonban.

Djokovic, Novak - Nadal, Rafael: Szett hendikeppel - Hendikep tipp