Az első körös meccsek közül kevés olyat találtam, ahova oda merem tenni a pénzemet egy sima kimenetelre. Nos, ez a meccs köztük van. Az oddsok teljesen reálisak, szerintem ennyi minimum van a két skandináv együttes között.

A dánoknál szinte mindenki top klubokban futballozik... valami hasonló kezdőcsapat várható a játékosok klubjai alapján: Leicester City - AC Milan, Chelsea, Southampton, Atalanta - Inter, Dortmund, Tottenham, Bologna - Leipzig, Barcelona.

Ezzel szemben a finnek kerete jóval szerényebb. Náluk valami ilyesmi várható: Leverkusen - Vejle, Elfsborg, Chievo, QPR - Esbjerg, Glasgow Rangers, Djurgarden, Zwolle - Union Berlin, Norwich City.

Szembeötlő a különbség... s noha gyakran mondjuk, hogy a labda gömbölyű, ami most is igaz, engem nagyon meglepne, ha a finnek meglepetést tudnának okozni. A dánok ezzel szemben remek formában, remek kerettel érkeznek az EB-re és szerintem a belgákkal döntik el egymás között a csoportelsőség sorsát. Mivel a maradék két meccsük a csoportban sokkal nehezebb lesz (Oroszország, Belgium), így tudják, hogy itt kötelező a három pont ahhoz, hogy azokon a meccseken nyugodtabban futballozhassanak... Ugye bár a négy legjobb harmadik is továbbjut majd, de ahhoz azért érdemes minimum 3 ponttal számolni, de inkább néggyel...

Sokan meglepetéscsapatnak várják Eriksenéket.. én azért óvatosabb vagyok, de meglepne, ha veszélybe kerülne a továbbjutásuk már a csoportmeccsek során. Ha úgy futballoznak majd, ahogyan az elmúlt másfél évben tették, akkor nem lehet kérdéses a győzelmük a finnek ellen.

Dánia - Finnország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp