Az Euro2020 meccsei mellett azért más pályákon is megy a foci. Nyílván a kutyát sem érdekli a finn-orosz női felkészülési mérkőzés, de azért egy tippet megér, legalábbis nekem. Szóval felkészülés, és ha már ilyen, akkor edzőtábor. Minden válogatott úgy oldja meg, ahogy tudja. Van, ki otthon, vannak csapatok, melyek utaznak, lényeg az, hogy jól elfáradnak.

A finnek női válogatottja jópár éve, még a női foci őskorában elit volt. A finnek azonos szinten voltak a skandináv régió más országaival, Svédország, Norvégia, sőt előttük jártak, aztán valamiért rájuk nőtt a mezőny. Ugye ismerős, magyar ffi válogatott...

Viszont ahogy a magyar ffi válogatott ismét reneszánszát éli, és emberemlékezet óta veretlen, úgy a a finn női foci is életjeleket mutat. Úgy tűik, megint összejött egy ütőképes generáció, amely ha nem is elit még, de mindenképp egy olyan finn válogatott a mostani, melyet illik komolyan venni. Tétmeccsen a finn női válogatott még 2018-ban kapott ki, és ez akkor is elismerésre méltó, ha tudjuk, a világjárvány miatt azért nem játszottak annyi meccset, mint kellett volna, vagy mint normális lett volna. Erénye a finn csapatnak az egység, nem egy emberes együttes, van egy fix rendszerük, és működik. Az Eb-re most úgy jutottak ki, hogy 8 meccsen 2 gólt kaptak mindössze!

Az orosz női csapat most nincs a csúcson, Európa középmezőnyéhez tartozik, a nem is jó, de nem is olyan rossz kategória, tehát a mi szintünk. Nem játszik színes focit, sablonos játék az orosz, sokan ki is öregedtek itt a világjárvány alatt, főleg támadók, akik befejezték.

Belenéztem az Eb play off párharcba, az orosz-portugálba, ahol a két meccsen összesen 1 gól esett, és igazából pont azt kaptam, amit vártam. Sőt bevallom, sokkal többet, mert voltak helyzetek, lövések, viszont összesen egy gól. Azért elég átfutni az orosz válogatott eredményeit, ha normális csapat az ellenfél, rengeteg alkalommal gólt sem képes lőni. A finnek képesek meglepő overekre, de az orosz egy olyan ellenfél, amely ellen nem könnyű gólgazdag meccset játszani. Cartagena lesz a helyszín, jó kis spanyol meleg (google szerint 29-30 Celsius fok várható), ott lenn délen, magasabb páratartalom, barátságos meccs, így gondolom cserék is egymást érik majd. Sablonos mezőnyjáték, kevés valódi gólhelyzet, még kevesebb gól. Utoljára 2017-ben találkoztak, akkor 2-0-ra a finnek nyertek úgy, hogy a 85. perc után esett a két dugó. Egy ilyen forgatókönyv nekem most is megfelelne, ha 85 percig nem lőnek gólt, akkor ez a tipp szerintem zöldül majd.

Finnország (n) - Oroszország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp