Érdekes francia házi rangadót rendeznek a birminghami füves tornán. Ugyanis Fiona Ferro és Kristina Mladenovic csap össze már az első fordulóban. Egymás elleni mérlegüket tekintve Ferro 3-2 vezet. Azonban füvön egyszer sem találkoztak ami jelentős tényező. Ráadásul az utolsó két vereség a házi tornán történt néhány nap különbséggel. Szerintem kellőképpen komoly veszi,mind a két lány ezt a meccset és Mladenovic revánsot akar venni.

Kristina sokkal tapasztaltabb játékos,mint honfitársa. Füvön otthonosan mozog és annak ellenére,hogy tornagyőzelme nincs egyéniben ezen a borításon szép eredményei vannak. Azt se feledjük,hogy már juniorként egyéni és páros Grand Slam döntőt játszott Wimbledonban. Torna döntőt és elődöntőt is játszott a zöld borításon. Abszolút jól kezdte a füves szezont,mert két meccset nyert és a harmadik fordulóban Zhang ellen egy szerencsétlenül alakult tie break döntött a továbbjutásról. Jó adogató és technikás játékos nem véletlen a párosban elért sikerei. Ezek a képességek mind elengedhetetlenek füvön.

Ellenfele Ferro sem ügyetlen játékos azonban az ő színpada egyértelműen a salak. Olyan szinten salakos ami nagyon ritka már a mai teniszben,hogy még kemény pályán is ritkán játszik,arányait nézve. Ezért azon már talán meg sem kell lepődni,hogy egész karrierje során mindössze egy szezonban próbálkozott füvön. Az idei szezon első mérkőzése lesz számára ez a találkozó.

Borítás ismerete és meccs rutin nélkül mire számíthatna a fiatalabbik francia?! Semmi jóra az biztos. Véleményem szerint ekkora tapasztalatbeli szakadék ami a két játékos között fenn áll, kiütközik a mérkőzés során és ilyen szorzón hiba lenne kihagyni. Kristina ráadásul a notthingami tornából kiindulva egész jó formában van. Nálam ez egyértelmű Mladenovic győzelem.

Ferro, Fiona - Mladenovic, Kristina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp