A mai nagyon várt Magyarország - Portugália mérkőzés után Münchenben tartják a csoport csúcsütközetét. A végső esélyre a belgák és angolok mellett a franciák nálam a legnagyobb favoritok. Világbajnoként érkeztek a kontinens seregszemléjére, és a azóta eltelt tétmérkőzéseken is egyenletes megbízható teljesítményt nyújtottak.

Didier Deschamps vezetőedző minden posztra két világklasszist is állíthatna annyira minőségi a keret és azok a híresztelések mely szerint kisebb belviszály alakult ki Mbappe és Giroud közé azt én csak a bulvár számlájára írnám, nekik is megkell élni valamiből ...

A felkészülési két meccs is remekül sikerült. Wales ellen betalált Mbappe és Griezmann, míg Bulgária ellen az újabb Griezmann találat után Giroud vitte a prímet a két góljával.

Egy szó, mint száz a gallok nagyon rendben vannak.

A másik oldalon ez korántsem mondható el. Ez lesz Joachim Löw hattyúdala. 2018 -ban is sikerült lebőgniük a VB -én, dél-koreai blama is óriásit szólt, de a közelmúltból, a tavalyi spanyolok elleni tétmeccset is említhetjük, Sevillában 0-6 -ra kapott ki a Nationalelf, ilyet nem szabadna megengednie a németeknek és itt van a friss tavaszi hazai VB-selejtező bukta is Észak-Macedónia ellen ... Ilyen kudarcokat is képesek voltak lenyelni a DFB -nél és kitartottak Löw mellett, akinek kétségbeesése a visszahívott rutinosabb játékosok behívásán is látszik (Hummels, Müller).

Egyetlen összetevő szól most mellettük, a hazai pálya, de a franciák sokkal egységesebbek jelenleg és minőségibb előrejátékra képesek. Véleményem szerint ez a müncheni ütközet csak nevében rangadó, a franciák a nyitó meccsen mindenképpen győzelemmel rajtolnának és a minőségibb játékosállományuk véghez is viszi majd a küldetést. Tippem: 2-1 -es kakasos siker.

Franciaország - Németország: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp