Kicsit kivárásra játszottam a most zajló EB kapcsán, gondoltam majd csak akkor kapcsolódom be a játékba, ha kedvemre való tippet találok az események között. Nos, a Hollandia - Ausztria összecsapást, az előzmények tükrében már egy olyan párosításnak ítélem meg, ahol érdemes keresgélni a hazai győzelemre adott lehetőségek között. Végül az ázsiai hendikep -1 mellett döntöttem, mert fel sem merül bennem, hogy ne győznének a Johan Cruijff Arénában. Ha mindez csak egy góllal sikerül, akkor is a tétünknél maradunk.

Dinamikus, sokszor szemre is tetszetős és nem utolsó sorban eredményes támadójátékkal nyitotta a kontinenstornát Frank de Boer csapata az ukránok ellen. A látottak alapján tényleg csak az volt a kérdés, hogy hány góllal tudják majd megnyerni a mérkőzést a hazaiak, de az ukránok becsületére legyen mondva még 2:0-ás holland vezetésnél sem adták fel a küzdelmet és kis híján sikerült kisebb meglepetést okozniuk azzal, hogy ezt a hátrány kiegyenlítették. Viszont ez a mostani Oranje nem csak játékerejét tekintve erős hanem mentálisan is, ennek köszönhetően végül győztesen hagyták el a játékteret.

A győztes rajttal az osztrák oldalon sem volt probléma, de legyünk őszinték az EB újonc Észak-Macedónia ellen ez kötelező feladat volt Franco Foda legénysége számára. Viszont a fegyelmezetlen Marko Arnautovic elvesztésével kicsit pürrhoszinak is tekinthetjük ezt a sikert, mert személyében egy vezéregyéniség, egy stabil gólvágó esett ki a csapatból. Egy biztos, nélküle még "sótlanabb" lesz nyugati szomszédaink támadójátéka, arról nem is beszélve, hogy cselekedetével egy elég kényes témát érintett, amit manapság nem nagyon tolerálnak sehol sem.

Az olaszok példáját követve szerintem a hollandok is megpróbálják "lesimázni" soron következő mérkőzésüket és akkor lehetőségük nyílik a rotálásra és a kellő regenerálódásra a további feladataikhoz.

Hollandia - Ausztria: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp