Szörnyű, hogy egy Eb-n azt kelljen vizsgálni, épp melyik városban és hány ember előtt lesz megtartva a meccs. Szerintem tök gáz ez a több helyszín, mert hatalmas előnyben vannak a rendező városok csapatai. Ilyen nemzeti válogatott például a holland is, amelyik mindegyik csoportmeccsét az amszterdami Johan Cruijff Arenában játssza. Ezért nem éri meg esetükben meglepetésre fogadni, vélhetően megnyerik mindhárom csopi-meccsüket.

Érdekesebb lenne a szituáció, ha semleges pályán játszanának, akkor megérné egy kicsit alaposabban kivesézni a holland csapat játékát. Ugyanis az most – megpróbálok profánul fogalmazni – nem jó. Hiába nyertek az ukránok ellen 3-2-re, szerintem egy épeszű futballszerető ember sincs elájulva a csapattól. Hátul botrányosan gyengék, Stekelenburg a kapus, aki 38 éves, helyettese pedig a 33 éves Tim Krul, aki épp a Norwich City kapuját védi. Hihetetlen azt mondani, hogy a hollandok kapushiánnyal küszködnek! Aztán ott a védelem további része is. Már ott hülye volt Frank de Boer szövetségi kapitány, hogy teljesen felborította a 4-3-3-at, hiszen 3-5-2-ben játszott az ukránok ellen. A Timber-Dr Vrij-Blind hármas sajnos édeskevés erre a szintre. Állítólag de Ligt sérülése helyrejött, és sokan már a kezdőcsapatba vizionálják, én nem lepődnék meg, ha inkább pihentetnék még a későbbi meccsekre. Nagyjából ezért ugyanazt a hármas várom hátra, amit megspékelnek még a Dumfries-el, akiről én korábban nem is hallottam szégyenszemre, pedig a PSV nagybecsű játékosa. A másik oldalon Patrick van Aanholt helyett Owen Wijndal kezdhet az AZ Alkmaar csapatából. Olyan furcsa nekem, hogy ilyen arcok kerülhetnek a védelembe, hiszen a hollandok mindig is híresek voltak az első osztályú játékosokról ebben a csapatrészben (is), most meg valahogy nem látok egy kiemelkedő tudású, irányító típusú játékost sem.

Az osztrák támadók tehát okozhatnak meglepetést. Marco Aranutovic eltiltott, de ő az észak-macedónok ellen is csak csere volt, mivel Sasa Kalajdzic most jobb formában van mindenkinél. Ő az előretolt fejpárbaj-nyerő srác, az osztrák Szalai Ádi. Mellé érkezik fel mindig Marcel Sabitzer, akit én nagyon jó kis játékosnak tartok. Ők ketten szerintem elég potenciált adnak az osztrák támadásoknak, együtt jobbak, mint az ukránok voltak.

Viszont azt kell mondanom, a mai osztrák fociban a védekezés szintén nem túl tökéletes. Dívik náluk ez a Salzburg-féle domináns foci, amiben nagy szerepe van a letámadásnak és gyors mozgásnak, de ott a nagyobb hibázási lehetőség a védekezés során. Ezért szoktak sokszor érdekes eredményeket elérni, mint például a dánok elleni 0-4 vagy – hogy a közelmúltból egy általam látott meccset kiemeljek – a románok elleni 2-3.

Nem vitatom, hogy a hollandoknál előrejátékban még van potenciál, Weghorst és Depay azért first class szint, őket nehéz megállítani, pláne hazai pályán. Ezért egymaguk meglőhetik a hármat a hollandok, viszont a korábban kifejtettek szerint én várok néhány buta hibát a védekezésükben, amit Sabitzer kihasználhat. Végeredményben 3-1 vagy 3-2 a tippem, de a legalább három találat a biztosabb.

Hollandia - Ausztria: Gólok száma - Felett/alatt tipp