A vb döntős horvátok várakozáson alul szerepeltek eddig. Angliától ki lehet kapni, de a mutatott játék volt édeskevés, a csatárok szenvedése pedig Skócia ellen még látványosabbra sikeredett, főleg Rebic nem találta a helyét. Nincs könnyű helyzetben Zlatko Dalic, de ettől a kerettől elvárható, hogy legalább az egyik csoportmeccsét valahogy kiszenvedve behúzza. A csehek ellen pont kibontakoztak volna a kockás mezesek, de jött a szerencsétlen tizenegyes szituáció, ami megfogta őket és onnan már csak a remi sikeredett Perisic "Priskines" góljával.

Skócia a Wembleyben kicsit meglepte az ősi rivális angolokat, az eső sem segítette a kreatívabb játékosokat, de a skótok lelkesedése mellett, az angolok meccs végi tér átadása is meglepően hatott és voltak periódusok amikor a "szoknyásak" álltak közelebb a megdicsőüléshez.

Innentől azonban ellehet felejteni mindent, mert a skót-horvát ütközet az életről, a továbbjutásról szól majd. Senkinek sem jó a döntetlen, hiszen 2 ponttal minden valószínűséggel nem lehet továbbmenni legjobb harmadikként, itt nyerni kell a versenyben maradásért. Lecsupaszítva a dolgokat, a horvátoknál több a meccset eldönteni képes játékos, a skótok ugyan pariban voltak az angolokkal, de egy sorsdöntő, ki-ki meccsen kevesek lehetnek majd.

Ugyanolyan forgatókönyvet várhatunk, mint a csehek ellen, skót próbálkozások lesznek, de a döntő, kulcs pillanatokban a minőségi horvát támadó alakulat beviszi a döntő találatot és az előzetes várakozásoknak megfelelően alakulnak a dolgok, utolsó skótokkal a csoportban, hiába a hazai Hampden Park közege.

Horvátország - Skócia: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp