Sejteni lehetett, hogy egyszer elsül a Bodo/Glimt játékosok lába. Az évadot habár nem kezdték rosszul, de adósak maradtak a jó játékkal. Nyögvenyelős volt a sorozatuk, amibe például becsúszott egy hazai pályás döntetlen a Rosenborg ellen (2-2), illetve egy vereség az Odd Grenland otthonában is (0-1). Ezután jött a felemelő győzelem egy 7-2 képében a Stromsgodset ellen. Két lehetséges további út áll előttük: vagy ezután már szárnyalni fognak, vagy újra visszajön a nehézkes játék. Nehéz megjósolni az eredményekből, tényleg kellene nézni pár meccsüket.

A Valerenga olyan ellenfél, aki engedi játszani az ellenfelet. Idegenben eddig négy meccset játszottak, a Molde ellenit követtem is figyelemmel. Óriási meglepetést okozva nyertek 3-2-re, méghozzá úgy, hogy megfordították a meccset. Legutóbbi idegenbeli meccsük viszont rosszul sült el, mivel 4-1-re kikaptak a Viking otthonában. Négy mérkőzésen összesen 6 gólt rúgtak, de 5-öt kaptak is mellé hazai pályán, szóval benne van a játékukban a nyíltság.

Én bízom abban, hogy a 7-2 feloldotta a Bodo/Glimnt játékosok gátjait, és újra sziporkázó játékot látunk tőlük. Ez azonban veszélyesnek tűnik, érzésre nem fogadunk. Épp ezért szerintem a meccsen inkább a gólok felé lehetne elindulni. Főmeccs lesz, este 20:00-kor kezdenek a csapatok, nagyobb a motiváció. A Valerenga óvatossá tesz, mivel a Moldét is meg tudta lepni, és a Bodo/Glimnt is óvatossá tesz, mivel legutóbb hetet lőttek. Ezért én kevesebbet gondolok: három gól megint elvárás a meccstől. Legutóbb 2-0 volt a végeredmény ellentétes felállásban, most egy gólt várok a hazaiaktól is, így pedig az over meglehet. Hazai pályán mindig rúgott eddig egy gólt a Valerenga az idei szezonban.

Vålerenga - Bodø/Glimt: Gólok száma - Felett/alatt tipp