A foci-Eb mellett fű alatt zajlik a női kosár Eb is. Színvonal mondjuk nulla, nagyon kevés az emészthető meccs, ami egyrészt a világjárvány mellékhatása, másrészt meg ne fogjunk mindent a koronára, sajnos kevés igazi klasszis van most a csajoknál Európában.

A francia-spanyol közös rendezésű Eb-n a gall lányok egész meggyőzően kezdtek, a horvátok ellen gyakorlatilag egy gálameccset toltak le 100+ dobott ponttal. Egész jól dobtak a horvátok is egy ideig, aztán Ciakék állva hagyták a horvát együttest. Csehország is kapott egy méretes pofont 20 pontos verés, igazából Miyemék egész komoly tempót mennek, jól játszanak, nagyon meggyőzőek.

Viszont az első komolyabb ellenfél most jön szembe, az orosz együttes nem tűnik életképtelennek. Már rég nem a Stepanova-Osipova tornyok fémjelezte csapat, Vedeeva a kulcsjátékos, köré épül a csapat, és eddig két meccs, két győzelem. 73-at dobtak a cseheknek, aztán 73-mat dobtak az oroszok a horvátoknak is. Vedeeva hozza is magát, Musina is remek, Levchenko az, akitől többet várhattunk, legalábbis én, de előbb-utóbb neki is jobb meccse. Az orosz csapat egyébként színes kosárlabdát játszik, kevésbé egysíkú. Nem vetik meg a triplákat sem, mindkét meccsen rengeteg játékos kísérletezett kintről, gyakorlatilag mindenki vállalja a triplákat is, így szét lehet húzni az ellenfél védekezését.

amiben bízom, hogy mivel a továbbjutás megvan, és 'csak' a csoportelsőség kérdés, így kevésbé lesznek görcsösek a lányok. A szorzók alapján az orosz együttes brutál le van becsülve, 6.00-os odds az orosz siker, ami szerintem túlzó. 62,5 a line az orosz pontokat illetően, szerintem ez benne van ebben a csapatban.

Franciaország (n) - Oroszország (n): Összes pontszám, Oroszország (n) - - hosszabbítással - Felett/alatt tipp