A tegnapi eufória után megmondom őszintén nehéz visszatérnem a földre, de várnak ránk az újabb kihívások, most például egy norvég első osztályú bajnoki, a Rosenborg BK - Sarpsborg 08 FF helyes megtippelése. Első blikkre nem a trondheimi mérkőzéssel szemezgettem a fordulóból, de a bukik belevittek a jóba (vagy rosszba?) és egy egyirányú odds változással szinte felkínálták nekem a kihagyhatatlant. Ez pedig nem más, mint egy sima, mindenféle cécótól mentes hazai győzelem.

Kétségünk ne legyen felőle, hogy alapból jobb csapat Age Hareide együttese, mint mostani vendégeik, viszont lesz a hazaiaknak egy jelentős hiányzója Kristoffer Zachariassen személyében. Krisz barátunk eddig 3 gólpassz mellett 7 gólt jegyzett, amivel természetesen toronymagasan vezeti a fekete-fehérek eredményességi ranglistáját, sőt a liga kanadai táblázatát is. Tehát valószínűsítem, hogy az Ő büntetőlapok miatti hiányzása az ami hatással van a mérkőzés szorzóira, ugyanakkor úgy gondolom, hogy egy Rosenborg szintű csapatnak nélküle is illik lehozni hazai pályán egy ilyen kötelezőnek tekinthető győzelmet. Azt nem mondom, hogy nem okoz majd fejtörést Hareide számára a gólerős középpályása pótlása, de Holse, Molins vagy éppen Wiedesheim-Paul egy-egy mérkőzésen megoldás lehet a kritikus helyzetekre.

A vendégeknél nincs jelentős hiányzó, viszont ettől függetlenül Tom Freddy Aune-nak is megvolt a maga tennivalója saját csapatával. Az eddig stabilnak mondható védekezésüket a hétközi mérkőzésükön a Molde 45 perc alatt legyalulta. Most egy ilyen négyes után egy másik élcsapathoz látogatni, az álmos-könyvek szerint sem jelent jót és én nem is számítok túl sok jóra a kék-fehérektől. Támadójátékát tekintve visszafogott, védekezését tekintve kemény, a durvaság határát súroló vendégcsapatra számítok a mostani összecsapáson.

Az eredményt tekintve szoros, a játék képét tekintve tükörsima hazai győzelemre számítok, mert a hazaiak vesztesége (Kristoffer Zachariassen hiánya) arányát tekintve eltörpül a vendégek nehézségei ( hétközi meccs, nagy zakóval 4:1) mellett.

Rosenborg - Sarpsborg 08: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp