Igazi ki-ki meccsen találkozik az orosz és a társrendező dán válogatott ma este. Senkinek sem kell bemutatni, hogy milyen helyzetben a dánok... tökéletesen dominálva futballoztak a finnek ellen az ominózus, szomorú Eriksen esetig... a folytatást pedig tudjuk. A megrogyó dánok továbbra is domináltak, de a koncentráció lankadása miatt bekaptak egy finn gólt a semmiből.. hiába volt brutális fölényük minden kimutatható és nem kimutatható részében a játéknak, mégis a nulla focit mutató finnek vezettek. Annyira, hogy ezt a végéig megtartották... noha egy büntetőig is eljutottak Kjaer-ék, azt bizony Hojbjerg szörnyen rúgta, így maradt az 1-0-ás finn siker.

Eközben az oroszokat lesimázták a belgák (0-3), viszont a második körben legyűrték 1-0-ra az újfent nulla focit bemutató finneket. Valószínűleg, ha nincs az a szomorú eset, nulla ponttal és nulla góllal esnek ki Pukkiék, annyira kilógnak ebből a csoportból... Ha a belgák nem veszik félvállról a csoport másik meccsét, akkor valószínűleg 3 ponttal is kiesnek skandináv rokonaink...

A dánok jelenleg pont nélkül tehát (1-3-as gólaránnyal), az oroszok pedig három ponttal állnak (szintén 1-3-as gólaránnyal). Itt könnyen kialakulhat egy körbeverés, ha a belgák a papírforma szerint lerendezik a finneket, a dánok pedig nyerni tudnak az oroszok ellen, akkor áll elő az a szitu, hogy három csapat is 3 ponttal végez. Jön ekkor a minitabella, ami egy 1-0-ás dán siker esetén nem tud eldönteni semmit... mindenkinek 3 pontja és 1-1-es gólaránya lenne.... ekkor a totál gólarány jönne képbe, amivel a dánok lennének a nyerők.

Egy szó mint száz, a dánoknak még így nulla ponttal is reális esélye van továbbjutni. Persze nem árt, ha a belgák megverik a finneket... ugyanis ha a finnek pontot szereznek, onnan már csak a harmadik helyre érhetnek oda a dánok. Ahhoz pedig még a gólarányon is kéne javítaniuk 2-3 gólnyit... Szerintem a dánok megteszik a minimumot, és megnyerik ezt a meccset, hogy onnan már a belga meccs kezében legyen a sorsuk.

Oroszország - Dánia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp