Az Európa bajnokság árnyékában meghúzódva zajlik a Copa America is ahol már a csoportmeccsek közel felét lejátszották a csapatok. A két öt fős csoportból négy csapat is továbbjut a negyeddöntőbe így csak a csoport utolsók maradnak hoppon idejekorán. Uruguay nagy Copa America "menő" hiszen már 15x hódították el a trófeát. Most nyilván a rendező brazilok a torna fő esélyesei, de titkos favoritként alapvető elvárás a csapathoz a legutóbbi Copahoz hasonlóan a továbbjutás a csoportból, majd a kiesés szakaszban egy győztesen megvívott párharc. Utóbbihoz nagy szükség lenne arra, hogy ne a negyedik helyen végezzenek csak a csoportban, hiszen aki a legrosszabb továbbjutó lesz az "A" jelű ötösből az biztosan a házigazda brazilokkal játszhat insta.

Uruguay bár nem kezdett túl jól ha a szerzett pontokat nézzük de a játékuk nem volt annyira gázos mint az egy egység mutatja. A csoport két legerősebb tagját (Argentína és Chile) is letudták, többet birtokolták a labdát mindkét meccsen és főleg Chile ellen masszív mezőnyfölényben játszottak. Keretük elképesztő erős, teles tele főleg olasz és spanyol topcsapatokban játszó játékosokkal mint pl. Suarez, Cavani, Bentancur, Valverde, Lucas Torreira, Vecino, Gimenez de Godin és Muslera sem kispályások akik a rutinjukkal még mindig tudnak segíteni a csapaton. A két hátralevő meccsük Paraguay és Bolívia ellen abszolút nyerhetőek, szerintem hét ponttal fogják zárni a csoportot amivel egyenlőre elkerülik Neymarékat.

Bolívia harmatgyenge. Paraguay hrámat vert nekik 80%os labdabirtoklással és 35 lövéssel együtt, majd Chile is 10 perc alatt lezárta ellenük az érdemi kérdéseket majd azt is megtehette hogy visszavett a második játékrészben ugyanis nem volt nagyon benne az egyenlítés lehetősége.

Uruguay 3 góllal nyer szerintem, mindkét félidőben gólt várok Cavaniéktól.

Tipp: 0-3

Bolivia - Uruguay: Uruguay mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp