A Molde és a címvédő mögött kezd tetemes hátrányban lemaradni a Rosenborg. Nem áll jól a csapat szénája ami főleg a védelem hiányosságai miatt alakult így hiszen amíg tavaly 30 forduló alatt kaptak 35 gólt most kilenc forduló alatt ennek közel a felét benyalták. A hátsó alakzat összeállítása pedig szinte a tavalyi egy az egyben, egyedül Reginiussen távozott a csapatból és tette át székhelyét Németországba. Támadásban viszont részben kompenzálja a csapat a védelem rövidzárlatait hiszen már húsz gólnál tartanak ami a Molde és a Bödö után a második legjobb eredmény. Kiemelkedő teljesítményt nyújt Zachariassen aki már hét gólt vállalt a 20-ból amivel a szezon végére valószínűleg messze meghaladja majd a tavalyi számait amikor is házi gólkirály lett 12 találattal. Az előző fordulóban sárga lapok általi eltiltás miatt nem szerepelhetett, a csapat gól nélkül is maradt a Sarpsborg 08 ellen ami azért a norvég hiányában is vaskos meglepetésnek számított. Ma visszatérhet a középpályára amivel a gólok is érkezhetnek, két vereség után mindenképp javítaniuk kell ha szeretnének ismét a nemzetközi kupaküzdelmekben részt venni.

A Lilleström ehhez ideális ellenfél, hiszen két győzelemből jó formában érkezik a mai meccsre. Szívós kis csapat akik ellen nagyon nehéz játszani, mindenféle nyomás nélkül fociznak miután tavaly ezüstérmesként harcolták ki a másodosztályból való feljutást ide a legjobbak közé. A klub honlapján is írják hogy mosolygóson várják a mérkőzést, nem feltartott kezekkel fognak pályára lépni és nyerni szeretnének amihez tudják gólokat kell szerezni hiszen valószínűleg nehéz lenne nullán tartani ezt a Rosenborgot.

2019-ben találkoztak utoljára a csapatok, amely szezonban mindkét meccsen egyaránt betaláltak egymásnak (1:1, 3:1), most is ehhez hasonló gólváltást és minimum három dugót várok.

Tipp: 2-2

Lillestrøm - Rosenborg: Gólok száma - Felett/alatt tipp