A 2021-es Copán már a torna elkezdése előtt nagy izgalmak voltak, kérdés volt az, hogy lesz-e, ha igen, akkor hol, és kikkel. Végül vendég csapat nem jött, a Dél-amerikai együttesek igazi házi Copát rendeznek, két csoportban küzdenek, ahol a két ötösből 4-4- csapat jut az egyenes kieséses szakaszba. Lényegében a meccsek zöme lényegtelen, viszont ha jobban megnézzük, akkor a csoportot betűkről vagy égtájakról vannak elnevezve itt a tornán, pedig nyugodtan lehet egy overes és egy underes csoport. Az overesben vanna a hazai brazilok, itt 8 meccsből kettő volt 'gólszegény', azaz 2,5-ös line mellett underes. viszont ott a másik csoport, Uruguay, Bolívia, Argentína, Chile és Paraguay, amely csapatok ölik a focit kegyetlenül.

Ezen cikk születésekor ebben az ötösben nyolc meccset rendeztek, közte volt egy árva gólzápor (Paraguay-Bolívia 3-1), meg hét darab underes meccs.

Hát na, most mit lehet mondani. Fáradtak a srácok, sűrű napok vannak mögöttük, előttük, legtöbben Európában alaposan lefárasztották magukat, aztán most a pihenő helyett játszani kell, mert válogatott behívót nem illik visszautasítani.

Az is tény, hogy ebben az említett ötösben a négy továbbjutás az utsó körtől függetlenül megvan. Már csak az kérdés, melyik válogatott hanyadik helyen jut tovább. Bolívia már elszállt, így tényleg nem kell rágörcsölni a továbbjutásra. De pörögni sem kell, sőt ahogy nézem, nagyon is megfelel a csapatoknak a döntetlen.

Ha tovább vizsgálgatjuk a helyzetet, akkor látjuk, hogy ha ezek ketten remiznek, magyarul ikszelnek, akkor a fő célt teljesítik is, hisz elkerülik a házigazda brazilokat. Az én tippem, hogy játszanak egy energiaspórolós remit, egy olyan jó underes 0-0-át, vagy max 1-1-et.

Uruguay - Paraguay: Gólok száma - Felett/alatt tipp