A nyolcaddöntők egyik legnagyobb értéke mutatkozhat meg a hétfőn 18:00-tól rajtoló horvát-spanyol összecsapásnak!

Ezen az EB-n tisztán látszik, hogy a spanyolok már sehol nincsenek 10 évvel ezelőtti önmagukhoz képest! Egyszerűen minden poszton elfogytak a világklasszisok (Ramos, Puyol, Iniesta, Xavi, David Villa stb.), és ez a csoportmeccsek gyötrelmes találkozóin látszott is! Ugyan Luis Enrique együttese a legutóbbi párharcán földbe döngölte a szlovákokat, ám lengyelek és a svédek fémjelezte kvartettben - ami lássuk be, nem olyan fúú de acélos csoport - látványosan megszenvedtek. Külön szégyen, hogy egy minimalista focit játszó svédek be tudták húzni ezt a négyest! A spanyol szurkolók türelme is a végét járja, hiszen érzik, hogy a gyenge szlovákok kitömése egyfajta illúzió is lehet. A frusztráció pedig jelen van a spanyolok háza táján, hiszen a napokban olvastam, hogy Morata kifakadt, mivel a szimpatizánsok egy csoportja az EB-n kevésbé éles támadó feleségét és fiát halálosan megfenyegették! Na már most ha fele is igaz ezen aggasztó híreknek, akármennyire szenved a helyzetkihasználással a Juventus csatárja, ilyen külső nyomás aligha javít a teljesítményén, különösen mentálisan.

Márpedig a horvátok véleményem szerint minden eddigi ellenfelüknél szívósabb játékerőt képviselő csapatnak számítanak!

Modricék sem kápráztatták el a közönséget egyfajta űrfocival, ám a horvátokról köztudott, hogy elsősorban mentálisan erős csapat! Miután szűkösen kikaptak 1:0-ra az angoloktól Londonban, a csehek elleni iksz (1:1) után már kezdett forrósodni a talaj Modricék alatt! Ám Glasgowban a skótokkal szemben aztán megrázták magukat, s 3:1-es győzelmükkel a csoport második helyén repültek be a legjobb 16 közé! Ez a siker pedig komoly mentális lendületet, és önbizalmat adhat számukra a folytatásra tekintettel!

Mindezek tudatában, látva a két csapat meccseit, fogalmam sincs, hogy a bukik mit műveltek a fogadási piacon! Az előzmények tudatában itt kőkemény, akár döntetlen-gyanús meccsel van dolgunk, ehhez képest szembejön velünk egy 6.90 - 1.62-es kimeneteles szorzópár, ahol az irodák a hispánokat tartják toronymagas favoritnak! Lehetséges, hogy az oddsmesterek felültek a szlovákok elleni kiütéses spanyol siker látszatának? Mert a valóságban itt Dubravka világraszóló öngólja után egy mentálisan teljesen szétesett szlovákokon tudtak átgázolni! Márpedig horvát részről véleményem szerint aligha tapasztalnak majd ilyen jellegű térdrerogyást Kokéék!

Küzdeni, kaparni fognak a horvátok akárcsak a 2018-as VB-n, s bizony egy látványosan vergődő Spanyolország jön szembe velük, akik hazai pályán, Sevillában vért izzadtak a meccseiken, mi lesz most semleges pályán, Koppenhágában? Én nagyon bízom déli szomszédainkban, hiszen a soraikban olyan neves playerekkel mint, Modric, Perisic vagy akár Kovacic, alaposan megnehezíthetik a hispánok dolgát. Én egyébként itt a nyolcaddöntők egyik legnagyobb meglepetését érzem a levegőben, így végképp meglepne, ha a spanyolok két gólos különbséggel le tudnák gyűrni a horvátokat. Ha nyernek is, szerintem max. egy lesz közte!

Horvátország - Spanyolország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp