Ehhez a tipphez kell egy minimum 66-67 pont mindkét csapattól, ami önmagában nem kevés. Persze nézőpont kérdése, mert annyira pedig nem is sok. Akad(t) jó pár csapat az Eb-n, melyeknek álomhatár volt egy-egy meccsen a 60 pont is, török, fehérorosz, szlovák, stb. sok-sok kutyaütő együttes, de mocsok underes csapat még spanyol is ezzel a kerettel és felfogással. Viszont vannak csapatok, (egy kezünkön az összes ujjunk sem szükséges hozzá, hogy megszámoljuk), amelyek azért lazán kirázzák magukból a 70+ pontos meccseket, és e kettő köztük van.

Szerbia, a szerb válogatottak úgy általában sporttól függetlenül a szélsőséget képviselik olyan értelemben, hogy vagy brutál egységes egy csapat és akkor erőn felül teljesít, vagy hiába jók egyénileg a játékosok, jön valami, amitől szétesik az együttes, és onnantól széthúzás van. A szerb női kosárlabda-válogatottól láttunk már ilyet is-olyat is. Most együtt vannak, nagyon jó képességű válogatott ez így, bár nekem még egy Dabovic hiányzik, de hát ne legyek telhetetlen. Tele van vajkezű dobóval a szerb együttes, igazi rutinos együttes, szinte kivétel nélkül olyan lány min, amelyik fejben is erős. Ugye van a mondás, focistákat szokták a kosarasok bszgtn vele, hogy a focit lábbal, a kézilabdát kézzel, a kosárlabdát meg ésszel játsszák. Hát a szerb csapatnál a csajok valóban használják az eszüket.

Belgium pedig nekem kellemes csalódás, nekik is vannak hiányzóik, vannak visszavonuló játékosaik, de pl. Meesseman, aki a klubszezon vége felé, a felkészülés során nem sokat mutatott, most pl. a negyeddöntőben 33 pontot kirázott magából az oroszok ellen. A két Eka játékos, Vedeeva és ő vezették csapataikat, végül az oroszok 85-83 arányban nyertek. Ebből is látszik, hogy van pont a belga csapatban. Alapvetően a belga női kosárlabda bázisa pici, de van 6-7 nemzetközi szinten jegyzett játékos, és amíg ők aktívak, addig a belgák egy meccsen Európában bárkit képesek verni. Májusban volt egy 64-63-mal végződő felk. meccsük, de ne keltsem félelmet senkiben, ott azért a rotáció és a roster is teljesen más volt, mint lesz ezen a meccsen. Itt most a legjobbak a lehető legtöbbet a pályán lesznek. Nehéz elképzelni, hogy nem lesz minimum 140 pont a meccsen. Nagy betli kéne valamelyik csapattól, hogy ez a lehúzott line ne jöjjön.

Szerbia (n) - Belgium (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp