Igazából bíztam benne, hátha ez a szorzó 1.30 fölé megy, és így meg tudom írni ezt az elemzést. :) És eljött, bár nem tudom miért emelkedik a dán szorzó, de nekem ez most jól jön.

Számomra már az meglepetés, hogy a walesiek továbbjutottak a csoportjukból. És ha a játék képét nézzük a meccseiken, még mindig azt kell mondjuk, ez bizony meglepő... Viszont helyzetkihasználásuk jeles, ennek köszönhetően 4 pontot szereztek két olyan meccsen, ahol mezőnyben jobban focizott ellenfelük. A svájciak belekényelmesedtek a vezetésbe és kihagyták a helyzeteiket, majd 1-1-ről már nem tudtak újítani. A törökök pedig elképesztő, hogy mennyi helyzetet hagytak ki. Kétszer fejelték ki a walesiek a gólvonalról a zsugát, volt török kapufa, na meg Yilmaz ajtó ablak helyzetben 5 méterről (!!!) sem tudta bevenni a walesi kaput... Eközben Ramseyék szépen találtak két gólt kontrafocijukkal.

A dánok történetét nem nagyon kell bemutatni. Eriksen elvesztése komoly törésnek tűnt, de így, hogy végül szerencsésen alakul a történet, a játékosok teljesítményén is láthatjuk ezt. Igazából mindhárom meccsükön remekül futballoztak. A finnek ellen érthető okokból csökkent koncentrációjuk (kihagyott tizi stb...) vereséghez vezetett, a belgák ellen jó játékkal egy szoros vereség jött össze (1-2). Majd jött a sorsdöntő oroszok elleni meccs, ahol újfent remek focival rukkoltak elő. 4-1-es győzelmükhöz nem sok kétség férhetett, még az oroszok ajándék tizije ellenére sem.

Összességében az EB előtt is dán sikert jósoltam volna ide, a csoportmeccseken látottak pedig csak megerősítettek ebben. Meglepne, ha nem a skandinávok továbbjutásával zárulna ez az összecsapás. Ide most egy biztonsági tippet hozok, ami egy DNB Dánia, arra az esetre, ha kibekkelné a 90 percet a walesi csapat.

Wales - Dánia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp