Portugália csupa-csupa komoly csapattal találkozott az Eb-n, nem volt egy másodperc pihenője sem. Kezdtek velünk, és izzadtak keményen, amíg a 80akárhanyadik percben be nem kígyózott egy lövésük. Aztán a németeket sikerült egy góllal felbosszantani, lőttek rá négyet a Nationalelf tagjai, majd jöttek a világbajnoki címvédő franciák, és született gólgazdag döntetlen.

3-0, 2-4 2-2. Ezek a végeredmények, Ronaldóék minden meccsén legalább három dugó született. Minimum kettőt mindig lőttek, de az a hat sem kevés, amit a németek és a franciák összehoztak.

Ami a belgákat illeti, nem voltak balgák magukból mindent kiadni. Oroszország ellen menedzselték a játékot, laza gurigával 3-0, igazából Dzyubáék meg voltak semmisítve. Aztán a dánok ellen úgy nyertek, hogy ott mezőnyben nem domináltak, de a hatékonyság magas fokú volt. A finnek ellen pedig lőttek kettőt, ott nagyon sokáig egykapuzás ment, ha jól emlékszem a finnek a félidőt lövés nélkül hozták le. Rotálni is tudott a belga együttes, nincs piros zónában talán egyetlen játékos sem. Lukaku a két lábon járó gólveszély, azt a bivalyt nincs ember, aki megfogja. Guerreiuro, Pepe és Dias minden meccs minden percét a pályán töltötte. Mivel Cancelo és Semedo is kiesett, széleken azért a belgák élhetnek.

Függetlenül attól, hogy egyenes kieséses szakasz, én ettől a meccstől sok gólt várok. A 'portugálok inkább elöl tűnnek acélosnak, Ronaldóban azért mindig van gól, Jota jól kerül helyzetbe, vannak jó pontrúgók, Felix is villanhat, vagy hozhat össze tizit, azért pl. egy Boyata sem az a védő, aki ne tudna hibázni. Meg azért a dánok megmutatták, amelyik csapatnak van töke, és mer focizni, tud gólt lőni, helyzeteket kidolgozni Belgium ellen. A németek meg azt bizonyították, hogy pontos, koncentrált támadójátékkal ez a luzitán csapat darabjaira szedhető. A védelme fáradt, ráadásul a fiatalság szobrát sem Pepéről mintázzák, ehhez jön még a sevillai meleg, szóval amelyik csapat kevésbé fáradt, az elég szépen kivégezheti a másikat, azt meg nehezen képzelem, hogy nem a belga a fittebb.

Belgium - Portugália: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp