A foci-Eb alatt fű alatt zajlott a női kosár-Eb, és a múlt idő lassan tényleg szükséges, mert vásárnap a torna véget ér. Jönnek a meccsek az érmekért, és jön majd 21:00-tól a finálé. Én szívem szerint nézném, mint ahogy a portugál-belgát is. Magam sem tudom, hogy kapcsolgatok majd M4Sport meg Duna World között, vagy a döntőt felvételről végignézem, de kit érdekel?!

Sokkal érdekesebb lehet a tipp, ami meglepő módon egy over. Ugye megszokhattuk, hogy a döntők általában elég pocsékra sikerednek, a nagy tét miatt a nagy látvány elmarad. Most viszont annyi jó aurája van ennek a két csapatnak, hogy én kizártnak tartom azt, hogy pocsék meccset játszanak.

Franciaország pár éve az egyik legpocsékabb kosárlabdát játszotta, ahogy az olasz is, ide tartozott még a belarus, a török, ezek ilyen 55 pontra voltak kalibrálva. Mindig magam elég képzeltem egy pocsék meccset, mindig alul tudták múlni. Aztán most ott tartunk, hogy a francia csapat meccseit jó nézni, nagyon egészséges kosárlabdát játszanak, sok jó dobójuk van, rendre támadják a gyűrűt, nem az a cél, hogy levédekezzék a mindenkori ellenfelet, ők túl akarják dobni az ellenfelet.

Szerbia pedig korábban sem számított underes csapatnak, most sem az. Rögtön a torna első meccsén az olaszokkal kezdtek, bár néztem a találkozót, pontosan nem emlékszem hogy az utolsó egy percben milyen előnyt adott le az olasz csapat, de nem kicsit. A szerbek egy fontos kosár után ellopták az olaszok alapvonali bedobását, és mentették a meccset hosszabbításra. Az ott olyan lökést adott nekik, hogy megnyerték az olaszok elleni meccset, és egészen a döntőig mentek. Mentálisan nagyon rendben van most a szerb csapat, és ha eddig egyben volt, nem hiszem, hogy most esnének szét. Szintén jót is tesz nekik, hogy a bukik lebecsülik őket. Vannak szerbeknél francia légiósok, extrán motiváltak lesznek, de tényleg egy nagyon normális társaság jött most össze bomlasztó személyiség nincs a keretben, szóval bár döntő, nagy tét, de mentálisan annyira egyben lévő két társaság ez, hogy én ezt a 142 pontot is merem vállalni overre. Mindkét csapat nagyon könnyedén hozta a 70+os sőt 80+os meccseket, egy-egy találkozójuk volt, ahol rezgett a léc, de ott az ellenfél miatt rezget, amely lassította a játékot. Szerintem ez a női kosár ünnepe lesz, aztán hogy melyik csapat örülhet a végén, majd meglátjuk. Én nem írnám le a szerbeket.

Franciaország (n) - Szerbia (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp