Óriási nyolcaddöntős meccseket produkált mind a két nemzet, végre olyan meccseket játszottak ami végtelenül szórakoztató és gólgazdag volt, aminél jobbat nem is kívánhattunk volna. Kellett az a nap mint egy falat kenyér azok után amikor egy angol csapat meccsét megnézed aztán bealszol 10 perc után az unalomtól... A mai meccsen viszont tényleg nem várható gólparádé, mondhatni a két csapat (főleg persze Svájc) ellőtte minden puskaporát és nem véletlen hogy a 0:1-es végeredmény fizet a legkevesebbet.

Svájctól már a csoportból való továbbjutás is nagy dolog volt, de amit a franciák ellen játszottak az valami elképesztő és valószínűleg megismételhetetlen teljesítmény volt. A spanyolok ellen valahogy nem érzem hogy ezt újra megtudnák csinálni. A franciák kemény hibákat ejtettek, nem csak 3:1-nél hogy visszaengedték a meccsbe a svájciakat, de ne felejtsük hogy a második félidő elején Svájc idejekorán a maga javára fordíthatta volna a meccset ha a büntetőt értékesíteni tudják. Az ami utána jött még egyszer mondom maga volt a csoda, viszont elképesztő energiákat emésztett fel és ami még nagyobb probléma hogy legjobbjuk Xhaka kisárgázta magát a negyeddöntőről. Az Ő hiányát mindenképp megfogja keményen érezni a csapat amivel szerintem esélyük sem lesz úgy hogy "labda nélkül" kellene majd focizniuk..

A spanyolok szintén túlórára kényszerültek, voltak problémák a védelemben náluk is, na meg kapusuk is elképesztőt bakizott.. Ellenben a keretük sokkal bővebb mint Svájcnak, így könnyedebben megtudják oldani a fáradtság okozta problémákat. Vélhetően ismét 70-80%-os labdabirtoklással beszorítják majd ellenfelüket a kapu elé, akiknek minden csepp erejét felemészti majd a védekezés, azt pedig tudja mindenki aki focizott hogy labda nélkül futni duplán fárasztó. Így Emboloék számára várhatóan abból az 1-2 lehetőségből kéne majd megváltani a világot. Úgy érzem ez nem fog nekik összejönni és a spanyolok két gól különbséggel behúzzák a meccset.

Tipp: 0-2

Svájc - Spanyolország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp