Az Európa-bajnokságon a legegyenletesebb teljesítményt a nyitómeccset éppen játszó Olaszország mutatta. Mancini társulata 100% -os teljesítménnyel ment tovább a török-svájci-walesi trión, úgy, hogy rotálni és pihentetni is tudtak a taljánok. Az osztrákok felszívták ugyan magukat a nyolcaddöntőre, ám ott is egyértelmű azzuri dominancia volt tapasztalható és megint a bő keret adta lehetőségek, a cserék döntötték el a továbbjutást végül az olaszok javára, Chiesa és Pessina találatával.

A belgák is remekül kezdték a kontinensviadalt, az orosz könnyed találkozó után a dánok ellen egy küzdelmes meccsen nyertek, majd a finnek ellen ők is variálhattak és úgy gyűjtötték be a makulátlanságot jelentő három pontot.

A portugálok ellen egy Thorgen Hazard gól a félidő végén előnyt jelentett, de Fernando Santos kapitány nem véletlen mondta a lefújás után, hogy mindenki láthatta ki volt a jobb csapat. Cristiano Ronaldo pedig Courtoisnak odasúgta nagy szerencsétek volt ... Rengeteg helyzetet hagyott ki a címvédő és szerencséje is volt Begiumnak.

Bár a belgákat sokan az Eb egyik legnagyobb favoritjaként kiáltották ki, az olaszok szervezett védekezésébe nekik is beletörhet a bicskájuk, ráadásul a kékek támadásban is látványosan kreatívak. Másik adalék, hogy mind De Bruyne, mind Eden Hazard sérüléssel bajlódik, kérdéses milyen állapotban várhatják a pénteki meccset.

Egy nagyon kiegyenlített negyeddöntő elé nézünk, ahol véleményem szerint minimális dolgok dönthetnek. Szerintem az olaszok remek védekezése már fél siker, s mivel az Eb előtt őket vártam a végső győztesnek, így biztosítva melléjük teszem le a voksomat.

Belgium - Olaszország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp