Svájc egyetlen meccsén játszott rosszul: az olaszok ellen. Azt a mérkőzést leszámítva nagyon jó focit játszanak, ami nekem nem túlzottan nagy meglepetés. Ugyanis korábban megnéztem a németek elleni meccseiket a Nemzetek Ligájában, és már ott feltűnt, mennyire egyben vannak. Aztán a Lichtenstein elleni utolsó barátságos felkészülési mérkőzésen az is látszott, nagyon felpörögtek az EB-re. Nem értek egyet azzal, hogy csak egy kezdőcsapatuk lenne, igenis van tartalom a csapatban a cserepadon is. Amit a franciák ellen műveltek, az előtt le a kalappal. Titkon úgy gondolom, hogy a spanyolok ellen is továbbjuthatnak. Engem nem lepne meg ez az eredmény. Granit Xhaka hiánya jelentős, a középpályás motor hiányában könnyebb lesz rajtuk átmenni, azonban Xhakát inkább a védekezésben érzem hiánynak, a támadásokban Shakiri és Zuber ott lesz a középpályán, akik nagyon aktívak.

Épp erre alapozom a tippemet. Szerintem a svájciak egy gólra megint jók lesznek. Nem érzem azt, hogy a spanyol védelem annyira egyben lenne most, a svédek kapufáig jutottak, a lengyelek Lewandowski révén több helyzetet elpuskáztak és csak egyet lőttek nekik, aztán végül ott voltak a horvátok is, akik elég gyenge szerepléssel érkeztek a meccsükbe, mégis majdnem megfogták őket, hármat lőttek a spanyol védelemnek. Ennek a Sergio Ramost és De Geát nélkülöző védelemnek Embolo és Seferovic megállíthatatlannak látszik. Mindenképp góllal számolok a svájci oldalon.

A svájciak egyetlen meccsüket sem húzták ki kapott gól nélkül! A walesiek fejesből, az olaszok és a franciák lábbal szedték szét őket, és megfigyelhető volt, hogy sok átlövést engednek. A törökök és a franciák is lőttek átlövést gólt, ami azt jelenti számomra, hogy túl behúzódnak védekezni, terep adnak a tizenhatos körül az ellenfélnek. A spanyoloknál is jöhet pár átlövés, ami beakadhat.

Ez két gól eddig, de szerintem nem lesz döntetlen. Nem tudnám megmondani, melyik csapat győz, de valamelyiknél ott fog ficegni a két gólocska.

Svájc - Spanyolország: Gólok száma - Felett/alatt tipp