Az első elődöntős helyekre sikerült végül két nagyhatalomnak kvalifikálnia magát, Olaszország makulátlan mérleggel, meggyőző teljesítménnyel, a spanyolok kisség lassan beinduló, döcögős kezdés után, két hosszabbításos továbbjutással vannak a legjobb négy között.

Olaszországnak a három évvel ezelőtti óriási blama után, hogy nem tudtak kijutni az oroszországi VB -re, szüksége volt egy teljes megújulásra, amit Mancini vezetésével sikerült véghez vinni. A taljánok mestere nem csak a biztos védekezést hagyta meg, de rátudott építeni és támadásban rendkívül kreatívvá vált a csapat. Látványos volt, hogy a belgák ellen is uralták a mérkőzést, irányítottak, s miután vezetéshez jutottak, csak a végén voltak minimális nyomás alatt.

A spanyolok kevésbé meggyőzőek Luis Enrique kezei alatt, a helyzetkihasználásukon is látszik a bizonytalanság, míg az olaszok könyörtelenek, addig Morata és a többiek számos ziccert rontottak az utóbbi találkozókon. A két hosszabbítás, a horvátok és a svájciak ellen is mutatja a spanyol armadának a szerencs faktorra is alaposan szüksége volt, hogy itt legyen.

Bár Spinazzola kiesett Achilles ín szakadás miatt (aki az egyik legjobbja volt az azzurrinak), annyira bő és színes Mancini kerete, hogy nem féltem a megfelelő pótlástól őket.

Kis történelmi párhuzamot érzek az 1994 -es USA -ban vívott VB negyeddöntőhöz, ott is szervezettebbnek tűntek a Robreto Baggio vezette olaszok, akik végül továbbjutottak egy szoros találkozón. Most nincsenek kiugró nagy sztárok a kékeknél, de talán épp ezért funkcionálnak olyan jól csapatként és ahogy Insigne mondta már csak Spinazzoláért is megakarják nyerni az Európa-bajnokságot.

A szervezettebb és egységesebb olaszok továbbjutását várom egy szoros meccsen, ha már őket vártam győztesnek a torna előtt akkor meg nyerjék is azt meg, megérdemelnék!

Olaszország - Spanyolország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp