Wimbledonban ebben a negyeddöntőben mindkét fél élete eredményére készül azzal, hogy a tenisz otthonában juthat a legjobb négy közé.

Mind a kanadai Shapovalov, mind az orosz Khachanov játéka illik a füves borításra, gyors, energikus, lényegre törő játtékot produkálnak.

Shapovalov amilyen nehezen kezdte a tornát, Kohlschreiber ellen egy ki-ki öt szettes találkozót élt túl, annyira könnyed lett a folytatása. Andujar visszalépésével még extrán is pihenhetett, ami nagyon jól jött neki a maratoni első kör után. Andy Murrayen - akin sajnos látszik, hogy a csípő protézis műtét után már nem tud a legjobbakhoz felnőni egy egész tornát nézve - könnyed három szettben lépett tovább, majd hétfőn Bautista-Agutot is oktatta, az egy kezes fonákjai csak úgy sűltek az utolsó két fordulóban.

Khachanov pont fordítottan könnyedén kezdte Wimbledont, ám az utolsó fordulóban nagyon látszott, hogy nincsen élete formájában. Korda ellen az utolsó szettben háromszor is saját adogatás mellett szerválhatott a továbbjutásért, de mindegyik lehetőséget elbaltázta, egy fizikailag már kissé megrogyott ellenféllel szemben (Korda húzta a lábát a görcstől a végén), aztán negyedi szerva game mellett csak összejött a nyolc közé kerülés.

Ami nem sok jóval kecsegtet, hiszen egy jóval fittebb és lényegre törő játékot produkáló Shapovalov lesz az ellenfele. Látva a nyolcaddöntős teljesítményeket egyértelműen a kanadai, Bahamákon felnövő fél a favorit és én is mellé teszem le a voksomat. Eddigi egyetlen meccsüket is behúzta Shapó két éve a Davis Kupában 2-1 -re, azt mondom, ha nem is könnyedén, de szerdán is meglesz a továbbjutás a pontosabb és koncentráltabb játékának köszönhetően.

Khachanov, Karen - Shapovalov, Denis: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp