A füves szezont lezáró Rhode Islandon rendezendő rendszeres "Hall of fame" versenyen Newportban egy sokat megélt és bizonyított versenyző egy a páylája elején járó hazai reménységgel küzdhet meg a fináléban.

Kevin Anderson 2018 -ban wimbledoni döntőt játszott Djokoviccal utána viszont számos sérülés akadályozta és több műtéten esett át a 35 éves dél-afrikai klasszis. Számára a füves borítás a legjobb terep, ahol a nagy adogatásai és a erőteljes egybőli returnejei is remekül ülnek. A szezon első felében még kereste magát a különböző borításokon, Wimbledonban balszerencséjére más a második körben megkapta Djokovicot, ám itt Newportban kiteljesedhetett és az útja során legyőzött Marchenko, Ofner, Sock, Bublik négyes azt mutatja rátalált a régi "hazáig vezető" útra.

Ellenfele az amerikaiak egyik nagy reménysége a 20 esztendős Brooksby lesz, aki Challenger szinteken már bizonyított, idáén három CH trófeát is gyűjtött, Dél-Afrikában Potchefstroomban és otthon Tallahasseben és Orlandoban is győzedelmeskedett. Viszont az ATP Tour teljesen más viszonylat, a fiatal srácnak ez az első fináléja, itt pedig Anderson tapasztalata és hihetelen rutinja érhet aranyat, ami a várható, szoros végjátékokban kamatozhat majd.

Hihetelen magas páratartalom és meleg mellett játszottak a zöld pázsitón a versenyzők, ma sem lehet másrta számítani. Maximális koncentráltságra lesz szüksége mindkét félnek, s szerintem Anderson már említett, ilyen helyzetekben szerezett tapasztalatát érvényesítve nyerheti meg egy szoros ütközetben a newporti bajnoki címért járó trófeát.

Anderson, Kevin - Brooksby, Jenson: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp