A Fradihoz idén egyelőre elég kegyes volt a sors és valljuk be, egészen szerencsések voltak a kapott ellenfeleket illetően. A Pristina, és most a Vilnius sem kéne, hogy gondot okozzon a zöld-fehéreknek. Nos, a Pristina az első meccsen egészen jól tartotta magát az álmoskásan kezdő Fradi ellen, de végül kinyílt az olló és már a Groupamában eldöntötte a lényegi kérdéseket Ströger együttese. Kint pedig egy laza 3-1-es sikerrel hozták le a visszavágót.

Igazából nem kéne, hogy sokban különbözzön ez a mostani párharc sem az elsőtől. Lesz egy kvalitásait nézve lényegesen gyengébb ellenfél, amelyik addig fog kifejteni komolyabb ellenállást, ameddig fel nem töri a védelmét a Tokmac vezette támadósor. Illetve annyiban talán másabb lehet a szitu, hogy itt már a játékosok lábában lesz az első párharc, talán nem kell felvenni a tétmeccsek ritmusát immár...

A litvánok a Linfieldet búcsúztatták, ami némiképp meglepő... hazai 3-1-et követően idegenben is nyerni tudtak egy érdekes meccsen... 2-1-re... Ott előbb kiállították Diawot, az egyik belső védőt litván oldalon... majd egy taktikai csere okán behoztak a csapatba egy másik belső védőt, hogy ne legyen lyukas a védelem, de bizony később ő is a kiállítás sorsára jutott. Így tehát két belső védővel kevesebb bevethető a Groupamában.

Látva a litván keretet, ők is kellően nemzetközi együttes, általában csak 2-3 litván van a kezdőben... mellettük francia, szlovák, nigériai játékosok.... szóval ez elég sokrétű náluk is, ahogyan a Fradinál is, viszont az fontos különbség, hogy a Fradi légiósai sokkal minőségibb játékosok!

Úgy gondolom, itt igazából csak az lehet kérdés, hogy a Fradinak mikor sikerül feltörnie a litvánok védekezését. Ha korán, akkor ezúttal is eldönthetik már itt a továbbjutás sorsát... Én ezt várom tőlük... Nem tartom valószínűnek, hogy egy szűk győzelem se jöjjön össze. Márpedig ha csak egyetlen gólos siker is születik, ez a tipp már push... onnan felfelé pedig jöhet a profit.

Ferencváros - Žalgiris Vilnius: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp