Az Olimpia eddig egész jó kis meccseket hoz, ami a csapatsportokat illeti. Én e sorokat épp a Dánia-Japán férfi kézlabda-meccs után írom, ami igazi gálameccsé fajult. A dánok a kezdő sípszótól tövig nyomták a gázpedált, és valami hasonlót várok itt is, csak itt mind a két csapattól.

A női kézi szerelmesei mindkét együttest jól ismerik, de főleg a norvégot. Nos, ez a norvég csapat a 2019-es vb-n csak a 4. helyen végzett, az elődöntőben már a spanyolok ellen elfogyott, és a bronzmeccsen is gyengécske volt. Viszont volt Eb 2020-ban, ahol Norvégia már a szebbik arcát mutatta, végigsöpörtek Európán, és EB-győztesek lettek.

Pár norvég lány utolsó nagy tornája, bár szerintem egy Lunde vagy Herrem mág a következő Olimpián is kirobbanó fizikális állapotban lesz. Viszont ez most tényleg olyan keret, ahonnan talán első blikkre a közelmúlt sikercsapatiból talán Löke neve hiányzik, de hát beállók terén sincs hiány. Annyira erős a keret, hogy hihetetlen. A játékstílusukat pedig ismerjük, gyorsak, gólra törőek, megalkuvást nem tűrő kézi.

Dél Korea szintén olyan csapat, melyről mintázzák meg a szöszmötölés szobrát. Ryuék is gyorsak, ügyesek, bátran játszanak, nagyon labdabiztosak, szóval tőlük is számíthatunk gólokra, ráadásul ez ázsiai torna, szóval inkább nekik hazai pálya még úgy is, hogy közönség az nincs.

Én egyébként úgy látom, csapatsportoknál azért jönnek az overek, fociban is, kéziben is szépen jöttek, ahol várni lehetett, így amondó vagyok, ez egy igazi JÁTÉK-központú Olimpia, talán a together szócska sem véletlen, meg ugye úgy emlegetjük, hogy olimpiai játékok. Abban bízom, hogy a csapat JÁTSZANI fog, és akkor abból tutira kisül az over.

Norvégia (n) - Dél-Korea (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp